Vés al contingut
1

Les noves mesures contra l'òmicron ens tornen als aforaments limitats i toc de queda nocturn

 

Tornen les restriccions a la cultura, el comerç, l'esport i la restauració per frenar la nova variant del coronavirus, que ha duplicat els contagis en una setmana. També es vol impulsar el teletreball.

Les mesures s'aplicaran a partir de divendres pendents del vistiplau de la justícia. La sisena onada ha portat a plantejar noves mesures per contenir la pandèmia. El toc de queda es vol aplicar de la 1 a les 6 de la matinada.

El govern demanarà demà dimecres autorització al TSJC per poder aplicar aquestes restriccions a partir de la nit de dijous a divendres d'aquesta setmana.


 

A la cultura, el comerç, els gimnasos i l'esport federat, l'aforament quedarà limitat al 70%

També es demana el teletreball sempre que sigui possible, tant a la funció pública com al sector privat.


 

El 5 de gener hi haurà cavalcades de Reis

Aquesta activitat tradicional nadalenca es fa a l'exterior. Tampoc es toquen els casals de lleure de Nadal, per facilitar la conciliació, ni l'escola o les universitats.


 

Sense canvis a les residències

Tampoc es preveuen restriccions addicionals a les residències, per evitar el patiment que l'absència de visites causa en els interns.


 

Més quarentenes

A partir d'aquest dijous, coincidint amb l'inici de les vacances de Nadal escolars, també hauran de fer quarantena les persones vacunades si han estat contacte estret. La nova variant ja frega el 30% a Catalunya. I confirma que la setmana que ve ja serà majoritària.