Vés al contingut
1

Els partits polítics valoren l'anunci de la Generalitat de construir una nova escola a Poblenou

La regidora portaveu d'ERC-JXP Mònica Palacín ha dit que «el Govern català té el compromís de prioritzar l'educació perquè és un pilar fonamental» i ha afegit que «les infraestructures són també la base de les polítiques educatives». Ha dit que els anuncis fets ahir a Pineda eren molt desitjats i ha dit que «tots som necessaris, des del Govern fins l'Ajuntament i els propis ciutadans per millorar la qualitat educativa dels nostres alumnes».

 

La regidora del PDECAT Patrícia Jara Verdura, ha valorat l'anunci per a fer una nova escola a Poblenou i ha dit que «l'educació és bàsica i l'anunci d'una nova escola és molt positiu». També ha demanat que «l'Ajuntament de Pineda pugui cedir els terrenys per a fer la nova escola» i per això «ha demanat fer la feina a nivell municipal i marca-ho com a prioritat».

 

El regidor portaveu del PP Diego Sánchez ha fet una valoració positiva de l'anunci i ha recordat que «ho han demanat reiteradament als plens municipals». Sánchez ha dit que l'anunci «és positiu però amb prudència perquè cal recordar que la inauguració de l'Institut Pineda s'ha fet amb 8 anys de retard». Ha afegit que «serà interessant el debat sobre si el nou centre ha de fusionar l'Antoni Doltra i l'Escola Poblenou, o bé, si ha de ser un nou centre que substitueixi l'actual Escola Poblenou i mantenir per tant, l'Antoni Doltra».

 

El regidor de Píneda Sí Pot, Josep Lluís Fernández s'ha felicitat per la inauguració de l'Institut Pineda i ha dit que «ha passat el temps de la foto i ara cal exigir al Govern de la Generalitat i al propi Ajuntament, solucionar els dèficit en l'àmbit educatiu que encara té Pineda, per a construir futur».

 

El regidor d'ICV-EUIA Marcos Ortega ha dit que l'anunci «és bo perquè és una reivindicació històrica del municipi» i ha demanat que es pugui desencallar amb la màxima rapidesa possible el pla parcial que pugui acollir el nou centre.

 

La redacció de Ràdio Pineda no ha pogut contactar amb el regidor portaveu de Ciutadans, Xavier Lacruz, per fer la valoració de l'anunci. L'escoltarem en altres butlletins informatius.

 

També en l'àmbit polític, la Plataforma Democràtica En Marxa, ha fet un comunicat on diu que «els terrenys on s'ha d'ubicar la nova escola són encara en mans privades». En aquest comunicat també afirmen que volen «una escola nova a Poblenou». També diuen que el projecte també «ha de servir per l'Escola Antoni Doltra, i l'Escola Poblenou que necessiten inversions urgents», i recorda que l'Escola Poblenou està en mòduls provisionals. Per això demana «el màxim de consens amb la comunitat educativa: pares i mares, professors i alumnes».