Vés al contingut
Nova web de Ràdio Pineda

Ràdio Pineda estrena nova web i prepara la presentació de la nova etapa que enceta l'emissora aquest 2017

Ràdio Pineda ha estrenat nova pàgina web a la seva adreça www.radiopineda.cat.  La web s'ha elaborat des de l'Àrea d'Informàtica i serveis TICs de l'Ajuntament de Pineda en col·laboració amb l'equip de l'emissora. La web prioritza la visualització de les notícies de Pineda en format de diari digital, l'emissió en directe per internet i la pròpia informació corporativa i de programació. Un cop es presenti la nova etapa de l'emissora, amb els nous estudis, es podrà veure el nou logo de Ràdio Pineda, fotografies de les instal·lacions, la graella, la informació dels nous programes i s'accedirà a tots els àudios de la programació.

La nova web disposa de garanties de seguretat i segueix els estàndards webs actuals. El disseny és més modern i permet l’ús i integració d’imatges gràfiques de les notícies. També permet la seva consulta/visualització des de qualsevol dispositiu que tingui accés a internet, adaptant-se automàticament a mòbils o tablets. També permet al personal de la ràdio disposar de més autonomia i més eines alhora de gestionar i publicar els continguts de la pàgina web.

En una primera fase, s’ha aconseguit migrar les 9.500 notícies de la web anterior en un nou gestor de continguts que és GNU (programari lliure) i que dona les garanties actuals de seguretat i integritat de la informació introduïda. A més, s’ha posat en marxa un sistema de classificació i categorització de les notícies que permetrà en el futur fer més fàcil la seva cerca i localització, així com la indexació de tot el contingut actualment existent a la base de dades de notícies.   I en properes fases, és previst integrar noves funcionalitats a la pàgina web per integrar-ho encara més en les diferents xarxes socials, poder mostrar contingut multimèdia etc.

Recta final de les obres de millora

Pel que fa a les millores que l'Ajuntament de Pineda porta a terme a les instal·lacions, ja han entrat en la recta final. Un dels estudis ja està en funcionament i el segon estudi, que quedarà integrat al locutori, estarà a punt la setmana vinent. En cap moment, des que van començar els treballs el 7 de desembre passat,  l'emissora ha deixat d'emetre. L'emissió en directe ja és en marxa des del 2 de gener (informatius, agendes, locutors de continuïtat) i els programes començaran un cop acabin les obres i es faci la presentació de la nova etapa. La data s'anunciarà properament.

Ràdio Pineda està coordinada des del novembre del 2015 per la periodista Maria-Josep Hernàndez, i com a emissora municipal està integrada a l’Àrea de Comunicació de l’Ajuntament de Pineda, amb la regidora Sílvia Biosca al capdavant.