Vés al contingut
Vaixell Ciudad de Barcelona

Ràdio Pineda entrevista dimarts a dos testimonis de l'enfonsament del 'Ciudad de Barcelona' ara fa 80 anys, a Malgrat de Mar

Aquest dimarts 30 de maig es commemoren els 80 anys de l'enfonsament del vaixell 'Ciutat de Barcelona' a Malgrat de Mar, durant la Guerra Civil. El Ciudad de Barcelona va ser torpedinat a Lloret de Mar per un submarí italià a les ordres de l’exèrcit del general Franco. La nau va salpar de Marsella amb un nombrós grup de brigadistes internacionals, vehicles i aliments amb destí a Barcelona i València. Finalment, poc després de l’atac, el vaixell es va enfonsar a uns 300 metres davant la platja de Malgrat de Mar. Hi van perdre la vida una seixantena de persones. La resta de tripulants van poder ser rescatats per veïns del municipi i també de Pineda.

Demà s'emet a Ràdio Pineda un reportatge sobre aquest episodi amb dos testimonis que el van viure. Entrevistarem a en Josep Aragonès i Josep Rius, que eren molt joves quan van viure aquell moment històric. L'entrevista s'emetrà aquest dimarts a 2/4 de 2 al programa 'És migdia' entrevistats per Pep Basart.

Escolta el programa: http://alacarta.radiopineda.cat/#/programs/esmigdia/radiopineda_podcast…