Vés al contingut
Internet segura

Llorens Silva, caporal de Mossos: "Els casos de Ciberbulling poden acabar a la Fiscalia de menors"

Escolta AQUÍ el programa És Migdia (Espai Fem Família)

 

«Els joves i els pares han de ser conscients que hi ha conductes a internet que poden ser delicte i arribar a la fiscalia». Així ho ha dit a Ràdio Pineda el caporal de Mossos d'Esquadra, Llorens Silva, que ha participat al nou espai Família i Salut, del programa És Migdia. En el programa s'ha parlat de l'ús o l'abús del mòbil i d'internet, de les conductes de risc a les xarxes socials i dels perills d'addicció que comporten algunes aplicacions de mòbil i videojocs. Un dels aspectes que s'ha tractat és el ciberassetjament o ciberbullying, un tipus d'assetjament que es porta a terme a través de les xarxes socials i les noves tecnologies.

Els mossos d'Esquadra fan tasca de prevenció i informació als instituts. El caporal, Llorens Silva, és un dels encarregats d'aquesta tasca a l'Alt Maresme, i ha dit que cal treballar primer la sensibilitat o l'empatia, i fer-los conscients que la víctima pot acabar amb accions auto-lesives, o fins i tot amb el suïcidi.

En aquest sentit, el caporal de Mossos d'Esquadra ha dit que els joves i els pares han de ser conscients que «hi ha fets que poden ser delicte, que tot a les xarxes deixa rastre, i que, si són denunciats, acaben a la Fiscalia de menors».


Dia Mundial d'Internet Segura, a l'espai "Fem Família"

Ràdio Pineda s'ha afegit amb un programa especial És Migdia, al Dia Mundial Internet Segura. Ha estat l'estrena del nou espai «Família i Salut» amb el caporal Llorens Silva (de Mossos d'Esquadra), Conxi Peña (cap d'estudis de l'INS Pineda), Lluís Zurano (professor de noves tecnologies de l'INS Coromines) i Mar Latorre (del Pla Drogodependències i Promoció de la Salut), presentat per Maria-Josep Hernàndez.

 

Webs d'Interès per a pares, facilitades per Mossos d'Esquadra:

Oficina de Seguretat de l'Internauta: https://www.osi.es/es

Internet segura for kids: https://www.is4k.es/

https://mossos.gencat.cat/ca/inici

https://internetsegura.cat/

Llorens Silva, caporal de Mossos
Llorens Silva, caporal de Mossos

 

 

Mar Latorre
Mar Latorre, del Pla Drogodependències i Promoció de la Salut
Lluís Zurano
Lluís Zurano, professor de noves tecnologies de l'INS Coromines
Conxi Peña
Conxi Peña, cap d'Estudis de l'INS Pineda
Maria-Josep Hernàndez
Maria-Josep Hernàndez, periodista

 

El proper espai Família i Salut, que es fa amb la col.laboració de l'Àrea Bàsica de Salut de Pineda, estarà dedicat a «Educar en la igualtat» i es farà el 6 de març.

 

és Migdia cartell familia i salut

"Família i Salut" és un espai impulsat conjuntament per Mar Latorre (Ajuntament de Pineda-Prevenció Drogues i Promoció Salut); l'equip de l'ABS (ambulatori de Pineda), amb Xavier Cantano i Laura Cases, i Maria-Josep Hernàndez, de Ràdio Pineda.