Vés al contingut
rata cellarda

El Montnegre-Corredor, amb l'1,3% del territori català, té el 60% d'espècies de mamífers de Catalunya

Escolta AQUI l'entrevista

El Parc de Montnegre i Corredor significa l'1,3% del territori català i en canvi hi viuen el 60% de les espècies de mamífers de Catalunya. Es una de les zones boscoses amb mamífers més riques de tot Europa. Ho ha explicat el biòleg i comunicador ambiental Pere Alzina. Ha dit que la comarca té espècies molt significatives, i ha volgut destacar el liró gris, molt escàs al país, i la llúdriga que ha tornat a La Tordera. També ha destacat també altres espècies com el gat mesquer o la llebre, molts rosegadors, l'esquirol, rata cellarda, la mostela, guineu, teixó i porc senglar. També ha destacat que a la Riera de Pineda hi ha una de les colònies més importants de cabirol després de la seva reintroducció. En total té 80 espècies de mamífers.

lludriga

Pere Alzina ha dit que els mamífers són sobretot nocturns i la forma més fàcil de identificar-los és a través de les restes i rastre. Ha insistit en que l'Alt Maresme el 75% de la superfície és bosc, i això vol dir que és una des les zones boscoses més denses de tot Europa. En l'entrevista també ha parlat de la gestió dels boscos al Montnegre i ha dit que «actualment el bosc s'assembla cada cop més als boscos que hi havia quan els humans no ocupaven tant de territori». Ha dit que, dels animals que originalment tenia el Montnegre i encara no té, hi ha el linx, el gat salvatge i el llop. Ha explicat que «cada cop hi ha més bosc i els animals cada cop tornen més a la seva situació primitiva, on s'hi senten més bé i per això, augmenta el seu número».

Pere Alzina és consultor i comunicador ambiental. Llicenciat en Biologia en l’especialitat de Zoologia i té el títol de mestratge en Enginyeria Ambiental. Al llarg de la meva carrera professional he treballat en el camp de l’educació ambiental al Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, i al Parc Natural del Montnegre i Corredor entre altres.