Vés al contingut
1

Jordi Pérez: «De temporals com el darrer, n'hi ha hagut de tant, o més virulents»

El meteoròleg pinedenc Jordi Pérez ha explicat que «hi ha episodis molt violents» tot i que cal destacar que el temporal Glòria i els seus efectes posteriors també han estat devastadors. Ha dit que els darrers temporals més forts es van produït el 2001 i el 2003 quan va enderrocar l'antic quarter de la Guàrdia Civil de la platja de Pineda. Jordi Pérez també ha dit que el temporal de 2003 «va produir una gran llevantada, amb el passeig malmès, el quarter de la Guàrdia Civil enderrocat i -el més important- un canvi en la fesonomia de la platja».

Del 2010 al 2019 hi ha hagut un repunt en el nombre de temporals que han creat grans problemes a la línia litoral de Pineda.


També cal destacar que el 1947 es va produir un gran temporal a Pineda durant el mes de gener amb destruccions importants a la línia de tren. El 1955, l'Ajuntament de Pineda ja demanava ajut a les administracions estatals i explicava que la Confraria de Pescadors ja patia una situació vulnerable davant els temporals.

Ha afegit que les imatges de fa 60 o 70 es pot apreciar que la platja també es va reduir i en canvi als anys 70, la platja era molt més ampla.


1