Vés al contingut
1

El sindicat Metges de Catalunya convoca vaga a l'atenció primària

Foto: ACN

 

El sindicat Metges de Catalunya ha convocat vaga a l'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) des de dimarts fins el divendres per "salvar i evitar el desmantellament del primer nivell assistencial", segons ha dit. El president del Sector Primària ICS de Metges de Catalunya, Javier O’Farrill, ha assegurat que és "la vaga de la desesperació" provocada per "la ineptitud del departament de la Consellera, del CatSalut i l'ICS". O'Farrill ha fet una crida a l'ICS a "asseure's a negociar de veritat" per evitar la protesta. El sindicat ha criticat la "deixadesa" de l'administració amb l'atenció primària.

 

Els metges demanen que es respectin els temps aprovats pel Parlament de Catalunya per a fer proves complementàries i visites d'especialistes ja que la demora provoca moltes més consultes a la primària. La visita hauria de fer-se en un màxim d'un mes si és prioritària i de tres mesos si és ordinària.

Per tant, demanen més metges a l'atenció primària, més temps per atendre els pacients, menys llistes d'espera i més recursos. Asseguren que han perdut més de 900 metges des de 2010 i no es cobreixen les vacants. Demanen el 25% del pressupost de sanitat a la primària.


 

 

L'ICS veu "inassumibles" les demandes de Metges de Catalunya i fruit d'un "anàlisi injust i mancat de respecte". L'Institut Català de la Salut troba "del tot inapropiat" promoure una negociació sindical en plena pandèmia.