Vés al contingut
1

La Diputació de Barcelona inicia la campanya 'Parcs naturals sí, però amb civisme'

 


 

La campanya 'Parcs naturals sí, però amb civisme' es fa davant la forta afluència de visitants als espais naturals, pretén donar consells i sensibilitzar a la població en general. Es demana civisme, aparcar només en les zones habilitades, emportar-se les deixalles a casa, portar els gossos lligats, circular a velocitat permesa o contemplar la natura amb silenci, entre d’altres.

Els confinaments viscuts per la pandèmia de la Covid-19 i les desescalades successives han provocat que molts visitants hagin anat als espais naturals quan, en molts moments, no es podia sortir més enllà de l’entorn proper.


 

El parc del Montnegre i Corredor ha estat un exemple i cada cap de setmana es poden veure moltes persones i famílies que van al bosc a fer una ruta. En alguns casos s'ha vist com desenes de vehicles han aparcat en zones no permeses. En el cas concret de la Riera de Pineda, s'ha pogut veure com molta gent ha anat al Sot de Cal Capità entre altres punts per fer excursions per la zona. Per això es demana civisme a tothom qui va al bosc, tant a peu, com en bicicleta com en vehicles a motor. També cal respectar les propietats privades i els camins i corriols i no fer-ne un mal ús. Les motos només poden circular per pistes forestals de més de quatre metres d'amplada.


1