Vés al contingut
1

El CCM aprova un nou servei comarcal per a la gestió de l'aigua a través d'una empresa mixta

 

 

S'aprova el servei per a la gestió integral del cicle de l'aigua a través d'una empresa mixta, amb un 60% de titularitat pública i un 40% de titularitat privada. El president del Consell Comarcal, el republicà Damià del Clot, ha explicat en declaracions a l'ACN que l'objectiu a llarg termini és poder disposar a la comarca d'un operador 100% públic per a la gestió de l'aigua, un cop s'amortitzin les inversions inicials que són necessàries per poder posar en marxa el servei, xifrades en prop de 18 MEUR.

 

Damià del Clot també apunta que un cop s'hagin amortitzat les inversions inicials necessàries, l'empresa comarcal per a la gestió de l'aigua pugui acabar sent de capital 100% públic. El president del Consell Comarcal del Maresme rebat així les acusacions que fan alguns dels grups de l'oposició i entitats socials, que acusen el govern maresmenc de voler privatitzar la gestió de l'aigua.

La proposta tampoc no ha agradat a la plataforma 'Aigua és Vida', que ho veu com un impuls a la "privatització" de tota la gestió de l'aigua en el conjunt de la comarca. L'entitat ho defineix com una "operació financera especulativa" en benefici de les empreses privades que acabin assumint el 40% de la titularitat del servei.