Vés al contingut
1

Es recupera el mercat del treball del Maresme però encara hi ha 3000 llocs de treball menys que fa dos anys

 

Ho diu un estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona. L'estudi diu que el Maresme tanca el segon trimestre amb 138.826 llocs de treball i 190.327 afiliats, un 5,8% i 5,3% més que fa un any, respectivament, fet que demostra la recuperació econòmica de la comarca.

La comarca tanca el segon trimestre amb 27.156 persones aturades, la xifra més baixa que s’ha registrat des dels inicis de la pandèmia, tot i que 3.850 persones encara es troben en situació d’ERTO.

Si s’analitza l’evolució dels llocs de treball (afiliacions a la Seguretat Social segons seu de l'empresa al règim general i al règim especial de treballadors autònoms) a la comarca s’observa com aquests han augmentat un 5,8% el juny de 2021 respecte a un any enrere, la qual cosa fa que la xifra absoluta ascendeixi fins als 138.826 llocs de treball. De fet, la comarca registra aquest mes de juny el tercer major nombre d’afiliacions des de 2009 (només superat per les dades de juny de 2018 i 2019).

Amb tot això, cal tenir en compte que aquesta comparació s’està fent respecte a un any enrere, per tant, en plena desescalada del confinament estricte. Així, si es compara la xifra amb la del juny de 2019 (nivell prepandèmia), l’evolució és negativa amb una disminució del -2,2% (tendència més negativa que la de la mitjana catalana, -1%), però és positiva respecte al desembre de 2019 (2,0%).

Cal apuntar, però, que el mercat del treball comarcal està tenint una recuperació superior a la registrada pel conjunt de Catalunya on la xifra d’afiliacions segons seu de l’empresa s’ha incrementat un 4,8% el juny en comparació als valors de fa un any.