Vés al contingut
1

Els clients de Bankia no podran operar als seus comptes fins dilluns arran de la integració tecnològica amb CaixaBank

Foto. Ràdio Pineda

 

La migració de dades comença a la tarda i està previst que la normalitat operativa es recuperi el dilluns Segons ha informat l'entitat, es tracta de la integració més gran realitzada al sistema financer espanyol, amb un volum de dades que ocupen un espai de 10,4 PetaBytes. En paper, «això representa una superfície de més de 20.000 camps de futbol, o dit d'altre forma, equival a 45 vegades la capacitat de música de l'arxiu general d'Spotify», segons han dit els seus responsables.

Els clients de Bankia poden consultar el saldo però no podran fer operacions ni registre de moviments.

 

El que sí que funcionaran seran els caixers, que permetran fer reintegraments d'efectiu amb normalitat durant tot el cap de setmana. L'única cosa a tenir en compte és que el saldo del compte no s'actualitzarà fins a la fi de les tasques d'integració.

Pel que fa al servei de Bizum, els clients de Bankia no podran ni enviar ni rebre diners des de divendres a les tres de la tarda fins al dissabte a la nit. Si els remitents de l'enviament són clients d'altres entitats, l'operació tampoc es tancarà. De fet, en qualsevol moviment que tingui com a origen i destí un número de telèfon associat a un client de Bankia, es mostrarà un missatge d'error fins que el servei torni a estar disponible.

Pels clients de CaixaBank el procés no tindrà cap impacte i poden operar amb normalitat.