Vés al contingut
1

Pineda és un dels municipis on es limitarà per llei el límit de preu als lloguers

 

 

La consellera de Territori, Ester Capella ha explicat que la contenció dels preus dels lloguers entrarà en vigor a Catalunya durant el mes de febrer. Ha explicat que han pactat amb el govern central aprovar i publicar l'índex de preus de referència dels lloguers que s'ha d'aplicar per poder declarar zones tenses els 140 municipis assenyalats per Territori. Pineda té també considerat com a 'zona tensionada'.

En un comunicat, el ministeri d'Habitatge també ha informat que té previst publicar "durant el mes de febrer" l'Índex de Preus de Referència del Lloguer. Tal com ha detallat Capella, la nova norma no té efectes retroactius i tindrà una aplicació diferent en funció de si l'amo del pis és un petit propietari o un gran tenidor.

 

1


 

Què diu la nova normativa que entrarà en vigor el febrer?

Segons la nova norma, el lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent en els últims cinc anys després de l'actualització anual. Si es tracta d'habitatges d'un gran tenidor (persona física o jurídica amb més de deu immobles urbans d'ús residencial), el preu del lloguer tampoc podrà ser superior a l'índex de referència del preu del lloguer.