Vés al contingut
1

Consens dels ajuntaments de l'Alt Maresme per demanar que l'EDAR faci el tractament terciari

 

Foto. Pep Basart


 

Les obres podrien tenir un cost de 12,5M€ i segons unes estimacions, les obres podrien fer-se en menys d'un any. El CCM i els ajuntaments consideren que podria resoldre en part el moment actual de sequera.

Segons publica el diari El Punt Avui, l'estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de l’Alt Maresme aboca actualment entre 5 i 6 Hm3 diaris al mar. Això representa cap a 6mil milions de litre d'aigua abocats cada dia al mar. Si es fa el tractament terciari es podria abocar l'aigua al riu Tordera. Actualment la depuradora de Tordera injecta 1 Hm3 al dia als aqüífers del riu.

 

La depuradora de sota el Montpalau no està finalitzada i la idea seria traslladar l'aigua depurada fins al riu Tordera amb la finalitat de reomplir uns aqüífers sobreexplotats i amb perill de salinitzar-se.

 


 

Els hotelers de l'Alt Maresme es plantegen comprar una dessaladora mòbil

Segons publica el diari El Punt Avui, el sector turístic del Maresme estudia la compra d'una dessaladora portàtil que garanteixi els subministrament d’aigua potable per a les piscines dels establiments hotelers durant la temporada d’estiu.


 

S'ha fet una reunió convocada pel Gremi d’Hostaleria del Maresme, i s'ha proposat la possibilitat real d’adquirir la maquinària. La proposta va sorgir arrel de conèixer l’import total de les subvencions que el govern català té previst donar al sector perquè inverteixi en mesures per pal·liar la sequera. Un total de 12,5 milions d’euros. Hotelers i administracions van traslladar als responsables de la Generalitat la petició que aquests diners es destinessin a la compra de la dessaladora. En aquest sentit, des del Consell Comarcal del Maresme i des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme es van oferir per gestionar directament l’adquisició “perquè tothom del sector que en volgués fes ús en pogués fer” i, al mateix temps, facilitar els tràmits burocràtics que se’n poguessin derivar de la compra.