Vés al contingut
1

Els naturalistes demanen “màxim respecte” per la desembocadura de la Tordera

 

 


 

L'Entitat Naturalistes del Montnegre i la Tordera han demanat “màxim respecte” i demanen que l'administració un esforç més gran per minimitzar l’impacte humà. Defensen la seva biodiversitat i que la desembocadura de la Tordera és una zona de descans d’ocells marins o espècies migratòries i, també, un refugi per espècies per criar.

Lamenten que la protecció és mínima i a més, no es compleixen els objectius legals de protecció de l’espai. Denuncien la presència constant de persones que passegen o que es banyen i que fins i tot hi pesquen, fent activitats molestes per la fauna.

Demanen als ajuntaments un esforç per reduir el pas de les persones i a la Generalitat li demanen augmentar el nivell de protecció de la desembocadura. Demanen un del pla de motes i del pla deltes i també de finançament per poder fer projectes.


 

Demanen «el màxim respecte a la ciutadania de Blanes i de Malgrat de Mar, i a tots els visitants, per a la desembocadura de la Tordera i les seves formes de vida. És a les nostres mans, la de cadascun de nosaltres». Diuen que «existeixen infinites alternatives i espais de lleure, menys nocives per a la natura, que tant necessitem. Gaudim-ne sempre amb el màxim respecte i des de l’estima».