Vés al contingut
1

Els Mossos desmantellen una organització criminal a Pineda i Santa Susanna dedicat al tràfic de drogues

 

Foto. Mossos d'Esquadra

 

Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut quatre homes de 68, 32, 29 i 27 anys i tres dones de 43, 35 i 32 anys relacionats amb un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal. La investigació es va iniciar arran d’una transacció de venda d’unes 300 plantes de marihuana el 5 d’octubre del 2023 a Palafolls on es va detenir un home per un delicte contra la salut pública. A partir d’aquest moment, els investigadors van començar a fer gestions i van fer cinc detencions més fins que van obtenir tota la informació d’un possible grup criminal dedicat al tràfic de drogues de forma continuada en el temps per la zona del Maresme.

El 17 d’abril es van fer quatre entrades i perquisicions simultànies a domicilis de Tordera, Santa Susanna i Pineda relacionats amb el grup criminal i amb el principal investigat.


 

S'han trobat 13 kg de marihuana, uns 1.800 gr d’haixix, més de 250 gr d’amfetamina, uns 400 gr de ketamina, gairebé 450 gr de metamfetamina i uns 800 gr de cocaïna, a més d’unes 1.300 plantes de marihuana i 5 vehicles utilitzats pels criminals en les seves actuacions.


 

 

Les substàncies es trobaven preparades en dosis petites per ser subministrades en el mercat. El valor de les substàncies estupefaents intervingudes i relacionades amb el grup criminal té un valor total de més de 200.000 euros aproximadament.


 

Durant les detencions s'ha comissat un caiman

D’altra banda, al domicili de Tordera, després de detenir els responsables, es va localitzar un caiman (Caiman Crocodilus) del qual ningú no es feia responsable. La Unitat de Medi Ambient dels mossos va recollir el rèptil i el va traslladar a un centre especialitzat. Segons els Mossos, cal recordar que aquests animals es consideren perillosos pel seu comportament agressiu i, per tant, la seva tinença està estrictament regulada per la normativa: cal tenir l’autorització de diferents administracions, així com unes instal·lacions que en garanteixin el benestar i la impossibilitat de fugida.

 

La investigació continua oberta i els investigadors no descarten que puguin haver-hi més detencions en els propers dies.