Vés al contingut
1

Jordi Sancho ha estat escollit candidat pel Maresme de Primàries Catalunya per les eleccions del 14-F


 

Ja s'ha fet la primera volta de la formació que defineixen com a "moviment ciutadà auto-organitzat" que treballa per la configuració d'una llista electoral. L'objectiu és "fer efectiu el mandat del referèndum de l'1 d'octubre". És per tant, una candidatura que no està formada per partits "sinó formada per la ciutadania i per això no hi ha filtres i la voluntat dels electors és qui decideix qui va la llista electoral i en quin ordre ho fa". Segons asseguren "està basat en els valors de la transparència i amb l'objectiu de la independència". Segons diuen també, "volen obrir el sistema actual de partits, triar les candidatures electorals a peu de carrer i fiscalitzar les seves decisions amb democràcia directa".

El pinedenc Jordi Sancho ha estat escollit candidat pel Maresme. Ha donat les gràcies per l'elecció i ara comença la segona volta de Primàries Catalunya, en aquest cas per escollir l'ordre de les llistes a les quatre circumscripcions de Catalunya. Ara s'ha de determinar l'ordre de la llista dels 21 primers candidats. L'ordre final es debatrà en cinc debats fets on-line tal i com ha explicat el pinedenc Jordi Sancho.

Jordi Sancho ha dit que «el seu partit té clar que cal fer efectiva la independència de Catalunya i la regeneració democràtica del país, i per això demanaran confiança en el seu partit als electors». També ha dit que «els electors que han votat altres opcions i no han vist resultats, ara poden triar en altres opcions independentistes com aquesta».

 

També ha dit que «sovint les eleccions estan molt polaritzades i per això demanaran la confiança en una altra manera de fer». Ha afegit que «tenen clar que fins ara no s'ha avançat prou en la independència de Catalunya i per això calen altres persones per liderar el projecte».