Vés al contingut
1

Lladres als aparcaments dels supermercats i la "tècnica" de l'abraçada

Mai hauríem de deixar el bolso mentre carreguem la compra al cotxe, ja que unaa persona ens pot distreure i una altra aprofitar per robar-lo. Foto: Ràdio Pineda

 

Els lladres utilitzen diverses tècniques per assolir els seus objectius, i sovint es repeteixen amb poques variants. Ho han explicat a Ràdio Pineda els agents de proximitat de Mossos d'Esquadra, Josep Pujadas i Sara Navarro.

 

​​​​​​​Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Darrerament hi ha hagut novament robatoris als aparcaments dels supermercats. Entre els casos denunciats hi ha dones soles, que han deixat el bolso al seient mentre descarreguen les bosses de compra. Una persona els distreu amb una pregunta, i l'altre aprofita per obrir la porta del cotxe i emportar-se el bolso. Aquest sistema té diverses variants, també quan està al darrera, i per tant és important no deixar anar mai el bolso.

 

I hi ha altres casos que les víctimes són homes. Els Mossos han trobat denúncies amb la tècnica de l'abraçada: una persona les abraça pel carrer fent veure que és un antic conegut. Quan li diuen «jo no el conec de res» el lladre es disculpa però entre tant ha robat la cartera a la víctima. Escoltem l'agent de Mossos, Josep Pujadas.

 

Pel que fa a la gent gran, un moment molt delicat és quan van al banc a treure diners. El principal consell és treure sempre els diners a poc a poc i no treure tota la pensió de cop. També estar alerta si hem tret diners, ja que hi ha lladres que segueixen a les possibles víctimes, alertats per un còmplice que observa els bancs i els caixers.

 

Ràdio Pineda ha entrevistat els agents de proximitat de Mossos d'Esquadra Josep Pujadas i Sara Navarro. Podeu recuperar l'entrevista a www.radiopineda.cat