Vés al contingut
1

Noves mesures anti COVID: ampliació d'horari a la restauració i gimnasos i autorització per festes majors i revetlles

Aquest dilluns entren en vigor les noves mesures de desescalada aprovades la setmana passada pel Procicat i que se sumen a les que ja van entrar en vigor divendres, com l'ampliació de l'horari de restauració fins a la una de la matinada i l'augment d'aforament en gimnasos, comerços i actes esportius.

 

1
 

I des d'aquest dilluns, entre les noves mesures més destacades hi ha l'autorització de celebrar festes majors, revetlles i festes populars. També s'amplia l'aforament del 50 al 70% en congressos, fires, actes religiosos i cerimònies civils.


 

Cada acte haurà de complir amb la normativa prevista pel Procicat: en el cas d'un concert de revetlla, el públic haurà d'estar assegut, amb un aforament del 70% i un màxim de 3.000 persones a l'aire lliure. Una altra de les mesures és l'aixecament de les restriccions sobre les assemblees generals d'associacions amb l'aforament limitat al 70% i amb un nombre màxim de 500 persones, o de 1.000 amb condicions de ventilació reforçada. Fins ara, l'aforament es limitava al 50% i només per a entitats esportives.


 

També es podran fer actes de graduació d'estudiants universitaris en les mateixes condicions que les activitats culturals: amb el 70% aforament, asseguts, amb un màxim de 1.000 persones i fins a 3.000 a l'aire lliure o amb ventilació reforçada.


 

Aquest dilluns s'obren les fronteres espanyoles als turistes de tots els països que acreditin estar vacunats, haver passat la Covid o tenir una prova negativa.