Vés al contingut
1

Augment del risc de rebrot de COVID 19 al Maresme i al conjunt de Catalunya

La variant Delta, un 62% més infecciosa que les anteriors, continua fent estralls amb una velocitat rècord de propagació. Mentre la vacunació avança, ja es detecta un repunt d'ingressos hospitalaris al Maresme. La comarca del Maresme té un risc de rebrot de 1.618 punts. A Pineda, el risc de rebrot és de 1849 i la velocitat de contagi és de 2,7, és a dir, una persona amb COVID contagia de mitjana a tres persones més. Les dades són molt similars a Calella, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Palafolls i Tordera.

 

Al conjunt de la comarca, durant la setmana passada, els contagis han crescut un 5,77%, amb major incidència entre les persones de la franja d'edat de 20 a 29 anys i de 10 a 19 anys. Els ingressos hospitalaris s'han duplicat i el nombre de llits UCI ocupats per persones contagiades de coronavirus han augmentat un 40%.

 

Les autoritats sanitàries alerten que amb aquests nivells de transmissió hi ha risc de mutació del virus cap a una nova variant capaç d'esquivar la immunitat de les vacunes. Cal continuar extremant les mesures de precaució.