Vés al contingut
1

Un incendi forestal crema 2000 m2 de vegetació i bosc al peu del Turó de la Guàrdia

Foto de portada: Raquel Camps

Fotos: Ajuntament de Pineda

 

El foc ha cremat uns 2000m2 de vegetació baixa i arbres, segons fons dels equips d'extinció i fons de l'Ajuntament de Pineda. El foc s'hauria originat a les proximitats d'un femer al costat dret de la Riera de Pineda, en direcció nord. El foc s'ha originat molt a prop de Can Palau de la Guitarra, que es troba al peu del Turó de la Guàrdia molt a prop de la finca de Can Cua, on hi ha l'aqüeducte. Han actuat dos helicòpters dels Bombers de la Generalitat i la sort és que no hi havia vent.

Segons els primers indicis, el foc hauria estat fortuït i ara s'investigaran les causes. Algunes investigacions apunten a una autocombustió de metà. No sembla, aparentment, que hagi estat provocat. Els femers són de vegades focus de foc per la fermentació que creen en el seu interior. Són perillosos en situacions de molta calor.

El foc s'ha escampat muntanya amunt. La situació continua essent de perill malgrat que hem deixat enrrera la onada de calor. El vent fluix i la ràpida actuació dels equips d'extinció ha estat vital per a poder controlar el foc ràpidament. El foc s'ha originat a les 17.50 hores de la tarda d'avui dimarts. El foc ha fet activar totes les alarmes. Recordem que la forta sequera fa que el risc sigui molt alt a tot l'Alt Maresme i la pràctica totalitat del país.

En les tasques de prevenció hi han actuat els Bombers de la Generalitat, els ADF, Agents Rurals, Mossos d'Esquadra i Policia Local de Pineda.

Ampliarem aquesta informació.

 

 

1


 

 

1

 

1