Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda aprova el pressupost de 2024 que és de 36.260.997,24€

 

 

És una quantitat que supera la de l’anterior exercici en prop de mig milió d’euros. Segons l'Ajuntament, malgrat les dificultats del context econòmic actual amb amenaces de recessió, l’Ajuntament de Pineda es garanteix un any de creixement en inversió pública i social. Això permetrà mantenir la cartera de serveis municipals, d’ajudes i bonificacions, i seguir prestant els serveis habituals amb normalitat tot i l’increment en subministraments essencials com els carburants o la llum i el gas, que també afecten els productes i serveis contractats per l’Ajuntament.

El pressupost s’ha aprovat amb els vots favorables del PSC, Partit Popular, l’abstenció d’En comú Podem, i els vots en contra d’ERC i Junts per Catalunya.

 

1


 

On es destinen els diners?

En el capítol de despeses el pressupost destinarà al voltant d’un 40% al servei directe a les persones, atenent necessitats com l’habitatge, el benestar social, l’educació, la salut, la joventut, la cultura i el desenvolupament econòmic.

Un 19% en la despesa estarà destinada a la millora de l’espai urbà, que es reflecteix en la recollida de residus, la neteja viària, els abocaments de mobles vells i el manteniment i adequació dels espais públics del municipi. Un 13% del total es destinarà a seguretat ciutadana i a mobilitat.

El pressupost 2024 permetrà iniciar nous projectes com el de la climatització de l’Escola Bressol Marinada, a més de seguir treballant en l’execució dels ja iniciats com la millora de la climatització del CAP Poblenou, la finalització del Passeig Marítim Poblenou, la millora de la xarxa d’enllumenament públic, la instal·lació de noves illes de contenidors, la instal·lació de marquesines sostenibles o l’obertura de l’aparcament soterrani de la Biblioteca M. Serra i Moret. També es preveu la instal·lació de plaques fotovoltaiques en equipaments municipals, la millora del drenatge urbà a tot el municipi i la instal·lació de marquesines sostenibles.


 

Pineda capa a la sostenibilitat

En matèria de sostenibilitat i agenda 2030, l’Ajuntament proposa un nou projecte per a la Plaça Estació que l’adapti als criteris fixats per les polítiques mediambientals. També garanteix l’execució del Carril bici, una nova via de mobilitat sostenible de 3 quilòmetres que connectarà el municipi des de l’Escola Mediterrània fins a l’Estació de tren, passant per punts d’interès general com la Biblioteca M. Serra i Moret, l’Església de Santa Maria o l’edifici de Can Jalpí. Es manté el pla per a l’adquisició de maquinària i vehicles elèctrics, així com el manteniment de punts per carregar-los, el projecte que dotarà Can Xaubet amb una caldera de biomassa i plaques fotovoltaiques, marquesines intel·ligents a les parades del Bus, millores a la deixalleria mancomunada, i la remodelació integral de l’edifici de Serveis Socials amb un projecte d’eficiència energètica i sostenible arquitectònicament.

 

 

 

 

 

2

 

 

1

 

 

1

 

 

1

 

 

 

1