Vés al contingut
1

El ple pinedenc tractarà la compra de la finca i l'Aqüeducte de Can Cua

 

Foto: Ràdio Pineda

 

Escolta l'entrevista a Sílvia Biosca

 

El ple de l'Ajuntament de Pineda d'avui donarà compte de l'adquisició de la finca "Can Cua Freda" on s'hi ubica un tram d’aqüeducte romà de Pineda. La Primera Tinent d'Alcalde i regidora de Presidència, Sílvia Biosca, ha dit que «és un punt esperat i la intenció és poder adequar millor l'espai i poder fer una millor manteniment del monument».

Aquest monument de l'època romana ha estat declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), en la categoria de monument i zona arqueològica, per part de la Generalitat de Catalunya. Segons marca la Llei, la Generalitat té el 'dret de tempteig' per la compra del monument.


 

El ple d'avui també aprovarà els comptes anuals de 2020 de la Societat municipal VIA A PUNT SL. Tot i ser any de pandèmia la societat ha tingut un benefici de 4000€ i la Primera Tinent d'Alcalde Sílvia Biosca ha dit que «això és bona notícia i s'espera que el 2021 tingui encara uns millors resultats».

El ple dona compte de l'aprovació de la liquidació del pressupost general de l'exercici 2020. També s'exposarà l'informe de morositat i període mitjà de pagament del 1r trimestre de l'any 2021, i de l'estat d'execució del pressupost i del moviment de tresoreria del 1r trimestre de l'any 2021.


 

El ple també té una proposta per via d'urgència relativa a l'aprovació de les instruccions per a l'atorgament de les ocupacions de via pública, amb taules i cadires a la calçada, per l'any 2021. Es porta a aprovació l’atorgament de llicències a la restauració municipal per a la instal·lació de terrasses a la calçada. Serà un permís excepcional i en cap cas permanent per aquells establiments que no comptin en l’actualitat amb terrassa ni pati interior. S’estudia que, mentre durin les restriccions d’aforament a l’interior dels locals, la restauració del municipi pugui instal·lar terrasses en places d’aparcament. Actualment l’aforament dins de bars i restaurants es redueix al 30% del total.


 

Moció de Pineda en Comú

El ple també debatrà la moció presentada pel Grup municipal de Pineda En Comú «de suport a la iniciativa per una llei que garanteixi el dret a l'habitatge».

El ple ordinari del mes d'abril acabarà amb el torn obert de paraules, en que participen tots els grups municipals.


 

El ple és avui des de les 5 de la tarda. Podeu seguir-lo en directe a través del Canal YouTube de l'Ajuntament de Pineda i ràdio online de ww.radiopineda.cat i APP de Ràdio Pineda.