Vés al contingut
1

El Govern obligarà a informar de les batudes de senglars per evitar accidents

 

Foto. Ràdio Pineda. Batuda de senglars prop de Sant Pere de Riu.

ACN.

 

El Departament d'Acció Climàtica també vol modificar l'actual Llei de caça de 1970. El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural incorporarà "elements d'obligat compliment" en l'ordre de vedes de la temporada de caça 2022-2023 per tal de millorar la seguretat de les batudes i minimitzar els "conflictes de convivència" entre usuaris del bosc. Després de l'incident en què un ciclista va rebre el tret d'un caçador a Argentona, el director dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona, Jordi Pena, explica que s'exigirà l'anunci previ de les batudes –actualment és només una recomanació– amb el marge necessari perquè els gestors dels parcs naturals puguin establir mecanismes que facin compatibles i segurs els diferents usos. El Govern també es compromet a modificar la Llei de caça de 1970.


 

"No pot tornar a passar"

Els anuncis del Departament arriben en ple debat sobre la caça després de l'incident en què un ciclista va rebre el tret d'un caçador a Argentona, el passat 29 de gener, durant una sortida en bicicleta per Argentona. La família del ferit, Francesc Jiménez, reclama mesures més valentes per evitar nous accidents i diu que informar sobre les batudes no és suficient.

El sogre de Jiménez, Josep Lluís Morgado, es pregunta com és possible que hi hagi talls de trànsit i controls policials en qualsevol prova esportiva i que, en canvi, no es controlin de manera exhaustiva les batudes "quan hi ha trets als bosc". Morgado recorda que el tret que va rebre Jiménez farà que no pugui a tornar a caminar mai més.