Vés al contingut
1

L'Alt Maresme quedarà una mica al marge de la onada històrica de calor amb temperatures rècord

 

 

La costa es salvarà però la xafogor serà molt marcada i juntament amb els 30º de màxima, la sensació pot ser de 40º a la nostra pell. Per tant, farà molta calor els propers dies, tot el cap de setmana i com a mínim fins el dia 20 d'agost.


 

Catalunya viurà aquest dijous una jornada de calor intensa pràcticament a tot el país. Aquesta previsió ha portat Protecció Civil a activar en alerta el pla Procicat a totes les demarcacions excepte Barcelona i Girona. La calor tocarà sostre a l'oest de Catalunya i el perill es preveu molt alt a les comarques interiors i s'ha emès un avís de perill per calor molt intensa de 5 en una escala de 6 dijous a la tarda, amb temperatures que podrien arribar als 43 graus. També s'espera que sigui un dels dies més càlids de l'estiu a muntanya.

A bona part de la Península Ibèrica es poden assolir rècords de temperatures mai vistes, amb valors de 46º i mínimes que poden ser de 30º, situació inèdita.


 

Consells per evitar un cop de calor. Què hem de fer?

Davant de les altes temperatures de l’estiu cal estar atents per evitar patir un cop de calor, segons ha explicat la infermera referent de Salut Comunitària de l’ambulatori de Pineda Carme Aubanell. En aquest sentit, cal fer especial atenció a la gent gran, els infants i els malalts crònics, i també les persones que treballen a l’aire lliure ja que poden patir molt més els efectes de la calor. Per afrontar les altes temperatures, hi ha uns consells bàsics. Carme Aubanell ha recordat que davant d’un cop de calor cal refrescar la pell i no donar aigua. Carme Aubanell ha dit que a casa, es recomana abaixar les persianes, deixar les finestres obertes i beure aigua amb freqüència, sobretot les persones grans i els infants.

La nutricionista de l’ambulatori de Pineda Ana Ballesté ha explicat que és molt important la hidratació i una alimentació fresca i saludable. ç

Recordem que Pineda disposa de 10 zones per refugiar-se de la calor. Són els refugis climàtics i són l’Ajuntament, la Oficina de Turisme, la Biblioteca M. Serra i Moret, els mòduls de socorrisme de Poblenou i de la Platja dels Pescadors, els Centres d’Atenció Primària de Poblenou i del carrer Tarragona, el Centre Cívic Poblenou, Can Xaubet i el Pavelló Nino Buscató. Tots ells durant les hores que prestin serveis.