Vés al contingut
1

El projecte 'Canvi de Marxa' consciencia als joves de la necessitat de tenir bones conductes mentre es condueix

En aquesta activitat els alumnes han conegut un ferit en un accident de trànsit, uns pares que han perdut el seu fill i els serveis d'emergències que intervenen en un accident. L'alumnat de l'Institut Euclides ha explicat que «ha estat una experiència impactant, però alhora necessària per prendre consciència». A l'activitat també hi van assistir alguns alumnes del Centre d'Educació Especial Horitzó que també han fet una crida tant a conductors com a vianants, d'anar amb compte quan circulen.

Ahir al migdia es fa fer a l'Auditori de Pineda l'espectacle per a joves 'Canvi de Marxa'. L’objectiu és conscienciar els nois i noies d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, i fomentar conductes responsables. Hi han assistit alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius dels instituts Joan Coromines, Euclides i Pineda, i també l'alumnat de l'Escola Horitzó. El nom “Canvi de marxa” apel·la a la moderació dels joves sobretot durant les activitats de lleure nocturnes. Els joves veuen una petita representació teatral d’una conversa entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra.

 

1
 

El portaveu de la Fundació Mutual d'Accidents, Josep Maria Ambrós, ha dit que «l'activitat impacta molt en els joves».

Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un policia, un bomber i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que expliquen la seva experiència professional en aquests casos com a cossos d’emergència.

També hi ha els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre, i del familiar d’una víctima, en aquest cas, els pares de l'Aitor, un jove de Pineda que va morir en accident de trànsit fa setze mesos. Tots ells mostren les conseqüències que tenen els accidents pels mateixos afectats, i per les persones més pròximes.

 

1

 

La responsable de l'educació viària de la Policia Local de Pineda, Pili Romero, ha dit que «a Pineda es fomenta el civisme i la bona conducció des dels primers cursos de primària, i continua durant la secundària».

El Regidor de Salut Pública, Santiago Macip, ha dit que «l'activitat serveix per fer consciència d'evitar els accidents de trànsit davant les conseqüències futures que se'n deriven».

Aquesta activitat està patrocinada per la Secretaria General de Trànsit i la Fundació Mutual de Conductors, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Pineda i la Policia Local.