Vés al contingut

27

 

Ràdio Pineda va néixer, el 10 de juliol de 1981, a la rectoria de la parròquia de Santa Maria Pineda, al C/ Muntaner, i paral.lelament a Poblenou, als locals parroquials de l'església de Sant Joan Baptista. Tots dos projectes es van fusionar. Eren els primers anys de democràcia i un grup de joves pinedencs, que van impulsar també la revista Contrapunt, van posar en marxa un nou instrument de comunicació, el mateix any que naixien les primeres emissores locals. Poc després, la ràdio es va traslladar a l'antiga casa de camp de Can Xaubet, a peu de carretera, un edifici avui ja enderrocat.

 

Durant els anys 80, l'emissora va créixer en oferta de programes, en nombre de col·laboradors i en mitjans tècnics. Aquella època va servir per posar els fonaments de Ràdio Pineda. L'Ajuntament de Pineda, que fins llavors havia donat suport a la ràdio, va acceptar la cessió del patrimoni de l'emissora i va crear el Patronat de Ràdio Pineda. El 1988 Ràdio Pineda ja era emissora municipal.


Ràdio Pineda va formar part de l'EMUC (Emissores Municipals de Catalunya), organisme que va aplegar les ràdios locals catalanes per aconseguir un marc legal que reconegués les emissores. La Llei d'Emissores Municipals es va aprovar el 1991 al Congrés.


El 1992 va ser l'inici de l'etapa de professionalització de Ràdio Pineda. L'1 d'agost (en plenes olimpíades de Barcelona) es van estrenar els estudis del carrer Justícia 23-25. Des de llavors i gràcies al suport constant de l’Ajuntament pinedenc i a totes les persones que hi han treballat i col·laborat, Ràdio Pineda no ha parat de créixer.

 

El març de 2017 hem inaugurat els nous estudis, nou projecte, nova programació... i també un nou lema: Energia Positiva! El 2018 ens hem adherit a La Xarxa de Comunicacó Local.

 

Des del 1981 i fins ara, les veus de Pineda no han deixat de sonar al dial. Per Ràdio Pineda han passat milers de persones i cal dir-ho en veu alta...
GRÀCIES A TOTHOM!

 

Programa Pioners de la Ràdio

Vols escoltar com va néixer Ràdio Pineda? PROGRAMA ESPECIAL "ELS PIONERS DE LA RÀDIO A PINEDA DE MAR" (21/03/2017):

http://alacarta.radiopineda.cat/#/programs/esmigdia/radiopineda_podcast_2914

 

 

Inauguració estudis 2016
Inauguració dels nous estudis el 20 de març de 2017