Vés al contingut
1

L'Escudellada Popular del XIP arriba a la seva edició número 34 i vol servir 4000 racions d'escudella

Per fer l'escudella caldran 350 quilos de carn, 120 quilos de verdura i 120 quilos de pasta, així com 1200 litres de brou. A les 6 del matí ja s'encendran els focs de les olles per fer unes 4000 racions d'escudella un cop acabi la Rua de Carnaval de Pineda de diumenge. L'escudellada ha tingut una trajectòria molt sòlida al llarg de tots aquests anys. A partir de les 6 del matí ja es posa a punt tota la maquinària per fer l'escudellada popular i tothom té clara la feina que té encomanada. Fins i tot, a les sis del matí hi ha curiosos per veure l'encesa dels focs per fer l'escudella.

El XIP de Pineda ja fa dies que treballa en preparar l'Escudellada, contactant amb els diferents col.laboradors que aporten la carn i la verdura i dissabte a la tarda ja es comença a elaborar l'escudella perquè tot estigui a punt per diumenge. Per fer l'escudella es faran servir 1200 litres de brou, la verdura, carn i pasta.

Per acabar la festa, es faran diversos sortejos que serveixen per recaptar fons i tirar endavant les activitats del XIP. Es demana un any més, que les persones que vulguin menjar escudella es quedin a la plaça, ja que l'acte vol ser un punt de trobada i germanor per tancar la festa. També hi haurà taules per qui vulgui dinar a la plaça.