Vés al contingut
1

Reunió de la Comissió de Seguiment del Coronavirus a Pineda

La reunió es fa aquest dijous a 2/4 de 2 i hi participaran els caps d'àrees de l'Ajuntament, representants del comitè d'empresa i la Junta de Personal. També el regidor de Salut, de RRHH i de Comunicació, així com la directora del CAP de Pineda. Un cop acabi la reunió s'explicarà les mesures que es prendran, sobretot les que tenen a veure amb les activitats municipals.

També s'ha anunciat que per ara, es podran fer els mercats setmanals del centre de Pineda i Poblenou.


 

Cinc casos confirmats a la Regió Sanitària de Girona

La Regió Sanitària de Girona on pertany Pineda, ha informat que hi ha confirmats cinc casos de coronavirus Sars CoV-2 a la Regió Sanitària Girona: tres de la comarca de la Selva (un home de 91 anys, un home de 80 anys i una dona de 48 anys) i dos del Gironès (una dona de 37 anys i un home de 45).

 

L'Hospital de Mataró ha detectat com a mínim un cas positiu i cada dia manté pacients aïllats mentre els fan les proves. Al Maresme hi ha quatre casos diagnosticats oficialment, entre ells una veïna d’Alella que va morir la setmana passada segons publiquen avui diversos portals.

L’Hospital de Mataró només permet una visita diària per pacient a causa del coronavirus. Es prohibeix l’entrada als visitants si presenten tos, dificultats respiratòries o febre.

 

 

1
 

El Govern prohibeix les aglomeracions de més de 1.000 persones i els esdeveniments esportius. Els actes en espais tancats de menys d'un miler d'assistents es podran celebrar només si s'ocupa un terç de l'aforament. Totes aquestes mesures duraran 15 dies però es podran allargar. En les properes hores s'establiran les mesures en l'àmbit de l'administració pública.

 

Les escoles, instituts i universitats tancaran a partir de dilluns

El el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, estaria ultimant una ordre de tancament d'escoles a Catalunya a partir de dilluns com a mesura de contenció del coronavirus. El tancament es farà 15 dies i afectarà tots els centres educatius. Això també afectarà la preinscripció que havia de començar el 23 de març.

El degoteig de centres escolars i universitaris que comencen a tancar portes per culpa del coronavirus va en augment. En les properes hores el Govern podria anunciar la suspensió de classes arreu de Catalunya a partir de dilluns vinent. Fonts de l'executiu donen per feta l'aplicació de la mesura a aquest diari, mentre que d'altres prefereixen ser més prudents i es limiten a afirmar que "s'està estudiant" i que "és un escenari que és damunt la taula" i que caldrà "consensuar" entre tots els actors afectats.

 

 

La Federació Catalana de Futbol ha decidit la suspensió de totes les competicions de futbol i futbol sala. Per tant, els equips locals i comarcals no disputaran els partits així com les activitats formatives i d'entrenament.

La Federació Catalana de Bàsquet anul.la també totes les competicions i «tota activitat federativa» per una vigència de 15 dies.

La Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Paràlisi Cerebral, suspèn també la competició que s'havia de celebrar el cap de setmana a Pineda i que aplegava l'Adiam, i diversos clubs esportius catalans i espanyols.


Així mateix, el complex esportiu de Can Xaubet informa als usuaris que es limitarà la participació a les activitats esportives a un terç de l'aforament màxim autoritzat, amb l’objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els i les participants, d'acord amb les mesures preventives establertes per la Generalitat. També demanen que «s'evitin les activitats aquàtiques en la franja de 17.00 h a 19.30 h, franja horària de màxima assistència de persones usuàries».


El Departament de Salut demana als hospitals i als ambulatoris a ajornar proves i visites. Es vol contenir la transmissió el màxim possible. Els ambulatoris i hospitals ajornen proves no urgents i els hospitals revisen les operacions per prioritzar l'atenció a qui ho necessita. Salut no descarta que professionals sanitaris jubilats tornin a exercir durant un temps.

 

El govern espanyol té previst aprovar un pla de xoc aquesta setmana per ajudar les empreses i els treballadors. També hi pot haver canvis en l'administració pública.

 


Actes anul.lats a Pineda

En clau local, s'ha anulat la Gimnastrada que s'havia de fer avui dijous amb la participació dels instituts de Pineda. Els esdeveniments esportius del cap de setmana també s'han anulat. Els diversos actes culturals com ara els relacionat amb el Dia de la Dona, demà divendres, també queden anulats, així com la representació d'Alícia en el País de les Meravelles a l'Auditori, o les fires i mercats entre altres.

 

Les escoles i instituts mantenen, per ara, les jornades de portes obertes.

 

D'acord amb les mesures que acaba de fer públiques el govern per contenir la propagació del Covid-19 Ràdio Associació suspèn la Gala de lliurament dels premis 2020 que s'havia de celebrar el proper dimecres 25. Ràdio Pineda, Ràdio Tordera, Ona Malgrat, Ràdio Palafolls i Ràdio Calella TV hem rebut una menció especial de qualitat en aquest certamen, per un reportatge del temporal Glòria. Havíem de participar a la gala que ara ha quedat ajornada.

 

Més informació sobre el coronavirus

 


A la foto: Rètol a l'Ambulatori de Pineda