Vés al contingut
1

Augment de casos confirmats de COVID-19 a l'ABS de Pineda (Pineda, Poblenou i Santa Susanna)

CAP de Pineda Centre, al C/ Tarradona. Foto: Ràdio Pineda

 

Els casos confirmats a Pineda de Covid-19 han incrementat de 17 a 21 persones respecte dilluns. L'ABS de Pineda de Mar (que inclou els centres de salut de Pineda Centre, Poblenou i Santa Susanna) té confirmats 21casos, amb una taxa d'incidència de 68,7 per cent mil habitants.

 

Cal recordar, però, que només s'estan fent proves als casos greus. Fa molts dies que tots els ambulatoris reclamen poder disposar de test per fer totes les proves que considerin necessàries, ja que els símptomes són diversos, segons expliquen els sanitaris. Aclarir els casos de COVID-19 també serveix per prevenir-ne l'expansió. La manca proves de COVID-19 afecta també el personal sanitari i d'ambulàncies, en contacte cada dia amb persones contagiades o possiblement contagiades. Aquesta problemàtica es suma a la manca d'equips de protecció (EPI's) per als sanitaris. Per tant, les xifres que fa públiques la Generalitat a través del mapa d'incidència s'han d'agafar amb cautela.

 

A banda dels 21 casos a Pineda, a Calella hi ha confirmades 20 persones amb COVID-19. Les dades de l'ABS de Malgrat de Mar sumen els casos d'aquest població i de l'ambulatori de Palafolls, amb 18 persones confirmades. A Tordera hi ha 9 casos confirmats.

 

En aquests moments Sant Pol i Canet de Mar (que depenen de la mateixa Àrea Bàsica) sumen 27 casos. A Blanes hi ha 35 persones confirmades i a Lloret de Mar n'hi ha 39.

 

MAPA OFICIAL (s'actualitza automàticament):

http://aquas.gencat.cat/.content/IntegradorServeis/mapa_covid/atlas.html