Vés al contingut
1

Arrenca la Fase 0: tornen els horaris habituals al comerç essencial de Pineda i restriccions als petits locals

Cua a un comerç d'alimentació, a l'Avinguda Hispanitat de Poblenou. Foto: Ràdio Pineda

 

Avui comença la fase 0 del desconfinament o de l'anomenat retorn a la nova normalitat. Des d'avui els establiments de productes de primera necessitat tornen al seu horari habitual i ja no han de tancar a les 7 de la tarda, També poden obrir petits locals i establiments de menys de 400m2, però només atenent clients amb cita prèvia i per atendre de forma individual els clients i sempre amb l'aforament limitat. Els restaurants poden vendre per anar-hi a buscar menjar per emportar o a domicili, sense que es pugui consumir al local.

 

El sector de les perruqueries també afronta la tornada a la feina i també serà imprescindible tenir cita prèvia per ser atès. En conjunt, el comerç viu amb neguit tota la situació, però alhora amb ganes d'obrir el més aviat possible. Alguns opten per esperar encara uns dies, d'altres ja es posen en funcionament.


 

Des d'avui és obligatori l'ús de la mascareta en el transport públic. Les autoritats sanitàries consideren aquesta mesura de protecció imprescindible davant de l'augment de mobilitat que hi ha en la fase 0 del confinament, i que comença aquest dilluns. Per tant, tant a Pineda cal tenir en compte que cal l'ús de la mascareta per agafar el bus, el tren o un taxi. La Policia Local de Pineda ajudava aquest matí a repartir mascaretes a l'estació de tren.


1

Una altra novetat és la reobertura de la Deixalleria de Pineda , tant per a particulars com per a empreses. 

 

L'inspector en cap de la Policia Local de Pineda, Carles Santacreu, ha recorda que els establiments de primera necessitat ja no hauran de tancar a les 7 i tornen al seu horari. La resta, s'han d'acollir a la nova normativa.

 

1