Vés al contingut
1

Han començat les obres del Passeig Marítim de Pineda malmès pel temporal Glòria

Escolta aquí l'entrevista

 

Han començat les obres al passeig Marítim de Pineda de Mar afectat pel temporal Glòria del passat mes de gener. Són unes obres d’urgència executades pel govern de l’Estat, de les primeres que es realitzen a tota Catalunya en relació al temporal marítim i de pluja que va afectar especialment la costa del Maresme.

 

En total es repararà un tram d’1,35 km que complirà amb la idea d’assolir un passeig marítim més naturalitzat. Així una de les principals actuacions serà la retirada de les peces de formigó que formaven el carril bici del passeig. Es completarà tot el passeig per assolir un camí amb sauló compactat. A més també es repararan l’escullera que va des del mòdul de salvament fins al restaurant dels Pescadors. Per últim es reposaran les rampes d’accés afectades pel temporal.


Les obres s’allargaran 3 mesos i es dividiran en dues fases. La primera fase es centrarà en el tram que va des de la plaça del Vaixell a la platja de Poblenou fins al pont de la Riera. Està previst que aquest tram es pugui enllestir en tres setmanes. Posteriorment es començarà el tram entre el pont de la Riera i l’estació de tren.

Recordem que després del temporal Glòria va haver un segon temporal a l'inici del confinament. Això ha fet que el Ministeri hagi incrementat la inversió inicial de 300.000 euros a més de mig milió d'Euros, després que l'Ajuntament de Pineda hagi insistit en aquesta qüestió.

 

1
 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, s'ha mostrat satisfet que les obres s'hagin engegat de forma tan ràpida, i coincidint amb la finalització de les obres de reparació de l'estació de bombament que ha fet el Consell Comarcal del Maresme, a través de l'ACA.

Xavier Amor ha parlat de l'aposta de consens que hi ha per naturalitzar el passeig marítim. Una qüestió que ja es va parlar al gener, junt amb totes les forces polítiques amb representació a l'Ajuntament, i coincidint amb la visita a Pineda del ministre Illa pocs dies després del temporal Glòria.

Les obres han començat per la retirada del formigó del carril bici, segons ha explicat l'alcalde, Xavier Amor. Es substituirà per un segon camí de sauló compactat que serà per les bicicletes, però per passejar en bicicleta, no per entrenaments d

 

1

 

1

 

Xavier Amor ha explicat que també es milloraran els accessos a la platja des del passeig, fent rampes al llocs on hi ha més desnivell.

I també es farà la reparació del tram d'escullera malmès, de 4 metres de base. Tot el passeig de Mar està tallat, des de l'estació de tren fins la platja de mascotes a tocar el càmping però s'anirà obrint progressivament a mesura que avancin les obres, que tenen una durada prevista de tres mesos. Les obres han començat per dos punts, i per tant avançaran més ràpidament i es podrà obrir trams de passeig a mesura que avancin.

 

1


 

1

 

1

 

 

1

 

 

Pel moment, la Policia Local de Pineda ha ampliat l'àrea per a bicicletes i vianants del passeig marítim rodat, ja que no es pot passar per la façana marítima.

Per tant, s'ha ampliat el pas des de Poblenou fins a l'Estació de Tren. Els vehicles només poden passar pel Passeig Marítim en direcció sud, cap a Calella. Es demana prudència a vehicles i vianants. Ho ha explicat l'Inspector en Cap de la Policia Local de Pineda, Carles Santacreu.