Vés al contingut
1

Els sindicats CCOO i UGT demanen una reunió amb l'alcalde de Pineda per demanar «un gran pacte per reactivar empreses i el treball»

A la foto: Lluís Torrents i Gonzalo Plata

 

Escolta aquí l'entrevista a Gonzalo Plata

 

Segons una nota dels sindicats, «Pineda és una de les poblacions més castigades per la COVID-19, amb més de 300 ERTO's que han afectat més de 3000 treballadors/es». També diuen que «Pineda pateix un atur estructural i una realitat laboral de caràcter temporal que obliga a prendre mesures excepcionals per tal de sortir d'aquesta situació amb certes garanties». El Secretari General de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona, Gonzalo Plata, ho ha explicat a Ràdio Pineda.

També diuen que pateix un alt índex de fracàs escolar i alhora, Pineda «esta cridada a liderar l'Alt Maresme per la seva ubicació i població». Per això demanen la concertació social fent un gran pacte de caràcter local que ajudi a reactivar les empreses i el treball. Diuen també que «aquesta crisis ha de ser una oportunitat» i es posen a disposició de l'ajuntament per tal de poder treballar conjuntament per tal de sortir d'aquesta situació.

Actualment Pineda té 2650 aturats, el que representa el 20,8% de la població activa. El Maresme té gairebé 30.000 aturats.