Vés al contingut
1

L’Ajuntament de Pineda subvencionarà amb fins a 375 € la compra d’ordinadors per a estudiants

  • La quantia de l'ajuda dependrà de la situació econòmica de cada família.

  • El període de sol·licituds serà del 8 al 24 de juliol.


 

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Pineda celebrat ahir va aprovar un nou ajut municipal destinat a famílies amb infants o adolescents estudiants per a l’adquisició d’ordinadors portàtils pel curs 2020-21. Amb aquesta subvenció el consistori es marca l’objectiu d’acabar amb la bretxa tecnològica que patien les famílies amb menors ingressos econòmics i que s’havia accentuat amb el desenvolupament del darrer curs acadèmic de forma telemàtica a causa del tancament dels centres d’ensenyament.

Coneixedors què moltes famílies no comptaven amb terminals amb els que infants i adolescents poguessin continuar el curs a distància, durant les primeres setmanes de confinament l’Ajuntament de Pineda ja va posar a disposició del Departament d’Ensenyament terminals municipals per arribar a totes les famílies amb estudiants del municipi. Més enllà de la situació generada per la Covid-19, amb aquest nou ajut el consistori pretén que cap estudiant de Pineda es quedi enrere en els nous entorns d’aprenentatge virtual.


Podran sol·licitar aquest nou ajut famílies amb infants o adolescents de fins a 20 anys empadronats a Pineda de Mar, matriculats en ensenyaments d’educació primària, secundària, cicles formatius, batxillerat, estudis universitàries i escola d’adults el curs 2020-21 (independentment d’on es trobi el seu centre d’ensenyament) i que no sobrepassin els llindars econòmics de renda familiar.


 

Aplicació de la tarifació social

Amb aquest ajut s’aplicarà per primera vegada el model de tarifació social a Pineda. Així la subvenció que es concedirà a la família sol·licitant variarà en funció de la seva situació econòmica. L’Ajuntament de Pineda de Mar ja treballa per aplicar la tarifació social en altres serveis municipals. En concret es treballa per poder aplicar-la a les escoles bressols municipals a partir del curs 2021-22.


Adquisició de dispositius digitals als comerços de Pineda

Aquesta iniciativa també afavorirà al comerç local que ven ordinadors. Les empreses de Pineda podran adherir-se al conveni de col·laboració d’aquest ajut per tal que les famílies puguin adquirir-hi els terminals en els seus establiments. L'ajuda arribarà fins a 375 € per cada terminal.


Mesura del Pla de Xoc Municipal contra les conseqüències de la Covid-19

Aquest nou ajut destinat a les famílies se suma a les 17 mesures que contemplava el Pla de Xoc Municipal per fer front a les conseqüències econòmiques i socials produïdes pel coronavirus Covid-19. Així aquesta iniciativa es suma a d’altres accions municipals com les ajudes per a famílies i empreses afectades per la pandèmia, o l’acció de dinamització comercial Tómbola Pineda.