Vés al contingut
1

Comerciants i veïns de Pineda es mobilitzen contra els robatoris i l'incivisme

A la fotografia: Caixa registradora víctima d'un robatori al centre de Pineda

 

Un grup de veïns i botiguers han recollit 288 signatures de comerciants i veïns per demanar més seguretat i millores, sobretot al centre de Pineda. També han portat el tema al Síndic de Greuges de Catalunya. Una de les portaveus que han liderat la recollida de signatures és Maria Rosa Gras i ha dit que «els veïns del centre estan molt preocupats per la situació que no millora i -segons ha afegit- estan desesperats i tenen por». Per la seva part, l'Ajuntament de Pineda prepara una reunió amb representants dels comerciants, Mossos i Policia Local.

 

Robatoris als comerços de Pineda

Diversos botiguers han alertat de robatoris a tot Pineda, especialment al centre de la població, tant en comerços com a persones vianants i també en domicilis particulars. Alguns botiguers han explicat avui a Ràdio Pineda com han patit els robatoris i hem pogut ser testimonis de les imatges captades per la video-vigilància dels comerços. En algunes escenes molt recents s'hi pot veure com els lladres roben a plena llum del dia i amenacen els botiguers. En algun cas s'han de lamentar lesions, com en el cas d'un robatori ahir a la tarda en una farmàcia del centre de Pineda.

Altres escenes gravades mostren com els lladres s'emporten la caixa registradora en robatoris de nit, trencant la porta d'entrada i fent important danys als negocis amb un cost important pels seus propietaris.

 

Maria Rosa Gras ha dit que «moltes persones asseguren que tenen por, amb robatoris dins dels habitatges, comerços i pel carrer durant tot l'estiu i també actualment». Ha dit que «un dia passarà alguna cosa encara més greu» i ha manifestat que «hi ha moltes queixes i volen denunciar la situació per demanar solucions urgents a l'Ajuntament de Pineda». Ha dit que el manifest està signat per comunitats de veïns, botiguers i persones a nivell personal.

 

 

Alguns veïns alerten de robatoris a gent gran pel carrer

Diversos testimonis han explicat a Ràdio Pineda que alguns robatoris als ciutadans s'han fet amb el mètode de 'la taca' en que una persona vol netejar, suposadament una taca a la víctima, mentre li roben el moneder o bé joies. Un testimoni ha explicat a la nostra emissora que un home l'ha intentat robar fent-se passar per un conegut i intentant robar la cadena d'or del coll. En tots els casos parlem de persones d'edat més avançada i en general, amb les persones amb les que hem parlat, han manifestat la «por de sortir al carrer ni d'anar a la plaça». En un altre cas, una dona ha explicat que «ni tant sols s'atreveix a dur cap bossa a la ma ni cap joia ni res de valor, ni tant sols per anar a comprar».

 

 

L'incivisme al carrer preocupa a veïns, comerciants i cafeteries

Altres comerciants també han alertat sobre les conductes incíviques de grups de joves en punts com ara al centre de Pineda, sobretot a la Plaça Espanya, però també a diversos punts de la platja de Pineda, i sense respectar la normativa vigent per la prevenció de la Covid-19.

Diverses persones han dit a Ràdio Pineda que no volen anar a segons quins espais «perquè sovint hi ha escenes de incivisme i pateixen pels seus propis fills».

La portaveu de la recollida de signatures ha dit que «fan molt de soroll» i ahir mateix, alguns testimonis han assegurat que hi havia joves a les quatre de la matinada fent soroll.

 

 

La ocupació d'habitatges, l'altre gran preocupació dels veïns

Un altre aspecte que preocupa als veïns és la ocupació d'habitatges, en la seva majoria, d'entitats bancàries. Hi ha casos que han despertat l'alerta especialment al centre de Pineda i a cases històriques com Can Quintana o Ca l'Anneta del Carrer de Mar, però també al Barri del Carme o a Poblenou entre altres sectors com al Carrer Santiago Rusinyol entre altres.

Els veïns es queixen de sorolls, denuncien robatoris i en alguns casos, asseguren que són «punts de venda de droga». Alguns testimonis han explicat a Ràdio Pineda que es senten intimidats per alguns dels 'okupes' i fins i tot han assegurat que els han perseguit amb la intenció de robar-los. Ràdio Pineda ha recollit alguns testimonis que asseguren que «passen por i fins i tot ja no deixen sortir sols als seus fills de casa» per evitar que passin per davant de les cases ocupades. Altres testimonis recollits avui per Ràdio Pineda han explicat que fins i tot «s'han vist escenes violentes amb armes blanques i catanes».

En general, tots els testimonis amb els que ha parlat Ràdio Pineda s'han mostrat «perplexos de la situació» i han manifestat que «tenen por i estan molt preocupats sense saber què fer».

 

Ràdio Pineda s'ha fet ressò de la situació arran de la preocupació que han mostrat molts veïns amb trucades a la nostra emissora davant dels fets relatats.