Vés al contingut
1

L'assemblea del Centre Cultural acorda la continuïtat del Festival Arts d'Estiu amb novetats

 

Foto: Ràdio Pineda

 

Escolta aquí l'entrevista a Esther Deprius

 

Escolta aquí l'entrevista a l'alcalde de Pineda, Xavier Amor

 

L'assemblea del Centre Cultural ha acordat la continuïtat del Festival Arts d'Estiu, que organitza el Centre amb el suport de l'Ajuntament de Pineda. Segons ha pogut saber Ràdio Pineda, com a novetat, una productora que ja gestiona altres grans festivals, seria l'encarregada de gestionar el festival pinedenc, fent-se càrrec de totes les despeses i pagant uns imports variables per entrades venudes. Tot i així, encara s'ha de concretar amb la signatura d'un conveni que s'ha de fer els propers dies.

La previsió és que el Festival Arts d'Estiu es faci del 3 al 21 d'agost, i la intenció seria mantenir-lo en la ubicació a primera línia de mar de la zona de la Platja dels Pins. El més probable que es faci a l'espai on es fan els concert de 'barraques' de la Festa Major. Això sí, només tirarà endavant si compleix amb totes les mesures i permisos necessaris, com ara el de Costes, que ha de demanar la productora.


La presidenta del Centre Cultural i Recreatiu, Esther Deprius, ha explicat a Ràdio Pineda que l'assemblea ha aprovat tirar endavant el festival, «i això és el més important» segons ha manifestat. Esther Deprius ha dit que «el Centre Cultural no pot anar sol, i una empresa promotora pot facilitar la realització del festival, amb el suport de l'Ajuntament».

 

Esther Deprius ha desvetllat que «el festival es podria fer a la Platja de Pineda» i també ha dit que «no saben quina intenció té l'Ajuntament de Santa Susanna de fer el festival que va anunciar l'any passat» i que finalment no es va fer. Ha afegit que «el festival durarà tres setmanes, durant el mes d'agost, i es mantindrà la zona del 'village' tot i que s'hi faran canvis en el seu funcionament, «tenint en compte també la situació de pandèmia». També ha dit que «l'Arts d'Estiu no serà tant gran com l'edició de 2019, amb 80.000 persones, però es podrà gaudir d'un bon festival amb artistes capdavanters i primeres figures».


 

Per últim ha agraït la participació de socis a l'assemblea i ha dit que «es van fer aportacions interessants i importants» i això és important per les persones que són al capdavant de l'organització del festival i la Junta Directiva. També ha afegit que «respondran els dubtes de tothom» i «estan oberts a qui vulgui ajudar en tirar endavant el projecte». Ha afegit que «esperen poder anunciar més notícies i el cartell en unes setmanes».

Tot i que encara s'està pendent de l'aprovació del conveni, segons ha pogut saber Ràdio Pineda, la intenció seria que l'accés al 'village' i la zona de restauració fos amb una entrada amb dret a consumició, que alhora serviria per controlar l'aforament. I més, tenint en compte la situació de pandèmia i per complir els protocols establers per la Generalitat. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, també va assistir a l'assemblea, en tant com a alcalde i com a soci de l'entitat.


 


 

Xavier Amor: «Arts d'Estiu és important per Pineda i volem equilibrar la situació financera del festival»

L'alcalde de Pineda ha dit que «l'assemblea ha servit per valorar la situació actual en un any amb moltes incerteses». Ha dit que «l'Ajuntament no vol que l'entitat en surti perjudicada i es pugui equilibrar la situació financera del festival». Ha dit que «l'Ajuntament va proposar la compra dels drets de la marca del festival i assumir l'organització a través d'una promotora d'espectacles». L'altre proposta, que va ser l'aprovada, «és que un altre operador entri en l'organització del festival, i això és un repte».

 

Ha afegit que el debat ahir a l'assemblea va ser molt ric i la proposta aprovada «la fan seva» tenint en compte que hi ha una clàusula de garantia perquè l'entitat no tingui despeses. Xavier Amor ha dit que «la productora que assumirà Arts d'Estiu està especialitzada en el muntatge d'altres festivals a Catalunya i el podrà continuar aquest estiu si la pandèmia ho permet».  També ha explicat que el festival es farà durant el mes d'agost i la ubicació «serà l'espai on es munten les barraques perquè no hi ha gaires alternatives».

 

També ha dit que «l'empresa que entri a formar part de la gestió del festival, serà l'encarregada també de demanar els permisos necessaris». Amor ha dit que «el Festival Arts d'Estiu és important i col.loca Pineda en el mapa cultural de Catalunya» i «és també una bona campanya de publicitat alhora que crea una bona programació cultural per l'estiu».