Vés al contingut
1

L'estació de bombament de la Depuradora funciona amb total normalitat després de l'avaria d'ahir a la tarda

Interior de la planta de bombament, ahir a la tarda. Fotos: Ajuntament de Pineda

 

L'estació de bombament de la Depuradora funciona amb total normalitat, després que una petita avaria la tarda de diumenge va provocar un vessament. Es va poder solucionar ràpidament. L'Ajuntament va detectar la fuita d'aigües residuals a la Riera, al costat del Taurus, i ho va comunicar immediatament SIMMAR, empresa responsable de les instal·lacions de sanejament del Maresme (Consell Comarcal del Maresme). Per precaució, es va prohibir el bany al tram Nord de la platja, des de la Riera, en direcció Santa Susanna. El personal tècnic ho va solucionar ràpidament, però es va mantenir la bandera vermella per precaució. Aquest matí tot funciona amb normalitat i és permés el bany, després de les analítiques a l'aigua del mar per verificar-ho.

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, que va anar fins la instal·lació ahir a la tarda, ha agraït la ràpida actuació dels tècnics de l'empresa SIMMAR, la Policia Local, el Servei de Vigilància a la platja i els Serveis Municipals de neteja. L'alcalde ha explicat que «va ser una petita fallada d'un mecanisme tecnològic, on tot funciona amb ordinadors, a diferència del que ens poguem pensar». També es va fer la neteja de la part baixa de la Riera i es va verificar el bon funcionament de l'estació de bombament.

 

1
Canonada a la riera per on va sortir el vessament

 

Xavier Amor també va rebre la trucada de la consellera comarcal de Medi Ambient, «que va donar totes les explicacions» i ha destacat que «l'important és que es solucionés ràpidament, i evitar que es torni a produir».

 

1
Estació de bombament, al costat de la riera