Vés al contingut
1

Preocupació a la PAH Stop Desahucios Alt Maresme pels desnonaments que ara tenen a veure amb els lloguers

PAH Stop Desahucios Alt Maresme ha fet balanç de la trobada de la Taula de l'Habitatge de Pineda. Va ser el passat 30 de juny. En un comunicat lamenten no tenir dades de com afecten aquestes situacions precàries i de desarrelament com són els desnonaments. Des de l'Oficina de l'Habitatge expliquen que la majoria de casos, ara, són pel lloguer. Moltes són persones que han perdut l'habitatge per la hipoteca, van passar al lloguer i ara es troben de nou en aquesta situació, degut a la manca de feina.

PAH Stop Desahucios Alt Maresme posa en relleu que els fons voltor tenen fins a 69 pisos buits a Pineda, tal i com se'ls va informar en la Taula de l'Habitatge. Demanen «que se'ls reclami l'IBI que no paguen». També manifesten que «amb aquest nombre d'habitatges en mans dels fons voltor, si passessin a ser de propietat pública, es tindrien 69 pisos de protecció oficial a Pineda. «Exigim que, primer, els 69 pisos tancats pels fons voltor, siguin entregats al municipi i oberts a persones sense sostre, vulnerables o en perill de desnonament».

La PAH també fa una crida a totes les Comunitats de Propietaris de l'Alt Maresme que estiguin afectats pels impagaments de quotes i derrames d'aquests fons voltor, a denunciar-los davant dels jutjats.