Vés al contingut
1

El turisme català és el majoritari al Maresme durant el mes de juny i representa el 80% del total

 


 

Uns 175.000 turistes han visitat el Maresme durant el mes de juny, la gran majoria provinents d’altres punts de Catalunya, segons es desprèn de l’Informe d’ocupació d’allotjaments turístics de la província de Barcelona amb les dades recollides per la plataforma Tourism Data System.

El turisme de proximitat ha representat més d’un 80% del total, mantenint la tendència que es va començar a veure l’any passat degut a la pandèmia. Malgrat el percentatge de turisme estranger ha pujat fins a un 12,4% al Maresme, es manté molt per sota a la xifra de viatgers catalans.

En total, s’han superat les 400.000 pernoctacions, convertint-se en el més amb més pernoctacions del que portem de l’any 2021.


El tipus d’allotjament més demandat pels turistes ha estat l’hotel. Els establiments hotelers del Maresme han registrat prop d’un 40% de taxa d’ocupació, superant les expectatives del sector, que valoren més positivament aquest inici d’estiu que el de l’any 2020. El preu mig de venda d’una habitació doble ha girat a l’entorn dels 80 euros.

 

Pel que fa als càmpings, la taxa d’ocupació s’ha situat sobre el 30%, i al turisme rural ha fregat el 20%, amb una clientela autòctona pràcticament en la seva totalitat. El turisme internacional ha optat per allotjar-se a hotels (més de 40.000 pernoctacions), per sobre dels càmpings i del turisme rural. Els càmpings del Maresme són més optimistes en aquesta arrencada de l’estiu en relació a la valoració de l’any passat.


Els establiments turístics en tots els seus formats han treballat de valent per adaptar-se a les necessitats sanitàries del moment amb protocols de neteja i desinfecció estrictes. Els viatgers que han triat el Maresme saben que és sinònim de seguretat, tranquil·litat i confiança.


 

Gairebé 350.000 pernoctacions durant la primera quinzena de juliol

Les dades de la primera quinzena del mes de juliol mostren una clara millora respecte el 2020, arribant pràcticament a les 350.000 pernoctacions davant les 172.000 de l’any passat. Els hotels han fregat el 40% de taxa d’ocupació, mentre que els càmpings han arribat al 46%. El turisme rural s’ha situat en el 32,4%.