Vés al contingut
1

Què quedaria de Pineda si augmentés 3 graus la temperatura terrestre?

 

Justament les Nacions Unides celebren a Glasgow la Cimera sobre el Canvi Climàtic COP26, fins el 12 de novembre. Es tractaran temes de biodivesitat i com tenir unes ciutats més sostenibles, entre altres temes.

S'ha publicat un estudi internacional que ha fet un mapa virtual sobre com pujaria el nivell del mar si no actuem contra l'escalfament global. Segons aquest estudi, grans extensions de terreny podrien quedar anegades per l'aigua de mar, i Pineda, Santa Susanna i Malgrat serien les poblacions més afectades de l'Alt Maresme, amb diferència.


 

Climate Central és una organització de científics i periodistes independents que informen i investiguen els impactes sobre el canvi climàtic. Han publicat imatges previsibles del futur si no s'actua contra l'escalfament global de la Terra. Dibuixa els mapes terrestres amb un càlcul algorítmic on es poden veure les conseqüències a la costa de tot el planeta.

El mapa fa una distinció entre l'augment de la temperatura d'un grau, amb les seves zones de risc per inundació del mar, i fa una previsió més catastròfica sobre l'augment del mar si l'escalfament terrestre fos de 3 graus a nivell global. És un estudi, que en realitat és un toc d'alerta arran la contaminació i les emissions de gasos que fem els humans.


 

https://www.climatecentral.org/

 

https://picturing.climatecentral.org/location/41.389994,2.186588