Vés al contingut
1

El temporal afecta la línia de la costa i els pescadors de Pineda pugen barques fins al passeig

Fotos. Ràdio Pineda.

 

La situació de mal temps i del temporal de mar ha obligat als pescadors a pujar les barques fins el passeig.

Les onades impacte de ple al passeig de mar de Pineda i especialment on es va fer l'escullera de pedra, que en alguns punts, és a punt de descalçar-se. Fins i tot algunes onades han passar per sobre de l'escullera i l'aigua ha arribat a tocar del límit amb la tanca de les vies de tren. Per tant, és el primer temporal de mar que arriba després de les obres per refer el passeig. Es demana a la població que no s'acosti a primera línia de mar, com és habitual en aquests casos.

 

1


 

Els pescadors pugen barques per salvar-les del temporal

Pescadors de la Confraria de Pescadors han pujat les barques per precaució davant la força de les onades. L'aigua ha arribat fins les barques i fins i tot algunes han perillat, però gràcies a un grup de pescadors, les han pujat fins el passeig. En Paco ha explicat a Ràdio Pineda que «ja porten tot el dia atents a la mar perquè pensen que la mar pot anar a més i per això cal ser prudents». També ha dit que «els pescadors sempre s'ajuden entre sí i és el propi tarannà d'aquest col.lectiu».

 

1

 

1

 

L'altre preocupació és l'estat de la sorra ja que sovint els temporals s'emporten molts metres cúbics que no es recuperen. S'espera que el temporal no augmenti més per no afectar encara més la platja de Pineda. Algunes onades han sorprès avui a molts curiosos.

 

1
L'home del temps de Ràdio Pineda, Jordi Pérez, mirant el temporal.

 

Activen l'alerta del pla Ventcat per la previsió de fort vent al litoral de Barcelona i la costa sud de Girona

La Generalitat ha activat la fase d'alerta del pla Ventcat per la previsió de fortes ventades al litoral de Barcelona i a la costa sud de Girona des d'aquest dimarts al vespre i fins al dijous. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), el vent bufarà de component Est i es preveuen ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora. Les comarques més afectades poden ser el Barcelonès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Oriental i la Selva. Protecció Civil alerta que les ventades afectaran zones densament poblades i subratlla que, per això, caldrà extremar la prudència en la mobilitat i en les activitats a l'aire lliure en zones urbanes i rurals.

Com a prevenció, Protecció Civil demana retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Especialment, subratlla l'entitat, cal vigilar les decoracions nadalenques i retirar-les si no se'n pot garantir la subjecció. Reclama, també, evitar protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.