Vés al contingut
1

La Cambra del Maresme defensa la importància de les pimes en els fons Next Generation EU

 

Les petites i mitjanes empreses representen la gran major part del teixit empresarial del territori, per la qual cosa la Cambra del Maresme va establir com a línia de treball apropar i facilitar l’accés de les pimes a la major inversió econòmica europea. La Cambra va defensar que cal posar en valor el paper que juguen aquestes empreses al territori.


 

Els fons Next Generation EU estan dotats amb 750.000M€ i tenen com a objectiu transformar l’economia europea i fer-la més resilient, inclusiva, digital i sostenible. L’Estat espanyol rebrà aproximadament un 18% dels fons, en concret, se li han preassignat 140.000M€, dels quals 72.000M€ seran ajuts directes.

Per gestionar i canalitzar aquesta quantitat històrica de diners l’Estat va presentar, i ja ha estat aprovat per la Comissió Europea, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia Espanyola, el qual s’estructurà en quatre eixos tranversals: transició ecològica, transició digital, igualtat de gènere i cohesió social i territorial.