Vés al contingut
1

Mar Pijoan (USTEC-STEs): «El Departament vol maquillar el fracàs escolar enlloc de donar més recursos a l'Ensenyament Públic»

«El Departament vol maquillar el fracàs escolar enlloc de donar més recursos a l'Ensenyament Públic». Així ho ha dit a Ràdio Pineda Mar Pijoan, professora del sindicat USTEC-STES, amb motiu de la convocatòria de vaga que comença demà. I és que demà dimarts és primer de cinc dies de vaga a escoles i instituts, una vaga convocada de forma unitària pels set sindicats de l'Ensenyament. La vaga és per aquest dimarts, dimecres i dijous, i també pel 29 i 30 de març.

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Mar Pijoan Ustec-STEs

 

Des dels sindicats reivindiquen que arribi el seu missatge, ja que la protesta no és només pels canvis en el calendari. Reclamen el 6% del PIB per educació, la reversió de les retallades, la supressió del nou currículum, l’estabilització del personal interí i un pacte d’estabilitat.

 

Mar Pijoan, mestra del sidicat USTEC-STEs, ha dit que la primera reivindicació de la convocatòria és la reversió de les retallades i més inversió en educació. Ha posat com exemple que això repercutiria amb aules menys plenes i suport a la inclusió. «Hi ha alumnes amb problemes conductuals sense prou suport i professors que són agredits, i això s'ha d'explicar».

 

La vaga és també pels canvis en el currículum. Segons ha explicat Mar Pijoan, professora del sindicat USTEC, «suprimeixen matèries i retallen hores de gairebé totes les assignatures menys de religió». També els sembla paradoxal que amb el nou currículum no es pugui posar a les notes un suspens o «no assolit», sino que la nota més baixa serà «en procès d'assoliment». Defensen posar en valor l'esforç i ensenyar a superar la frustració per enfrontar-se a la vida real, segons ha dit Mar Pijoan.

 

En relació amb el currículum i els canvis que ha anunciat el departament, hi veuen la voluntat de «maquillar el fracàs escolar», facilitant passar de curs encara que no s'aprovi. Mar Pijoan ha explicat també que quedaran hores en què cada centre tindrà autonomia per decidir què fa, però la problemàtica és que alguns tindran més recursos i d'altres no, «i es crearan centres de primera i centres de tercera». Són cinc dies de vaga que se sumaran a un sisè, el 23 de març, en favor de la immersió lingüística.

 

Podeu escoltar íntegrament l'entrevista a Mar Pijoan, del Sindicat Ustec, a www.radiopineda.cat, a l'apartat L'Entrevista