Vés al contingut
1

L'Auditori de Pineda projectarà la pel.lícula 'Alcarràs', Os d'Or de la Bernilane

 

Es podrà veure el diumenge a les 6 de maig a l'Auditori i les entrades es vendran a Can Comas, de dilluns a dijous de 9 a 14 h i de 17 a 20 i a l'Auditori, 1 hora abans de la projecció si en queden.

 

Alcarràs és una pel·lícula de 2022 dirigida per Carla Simón. Rodada en català. Ha guanyat l'Os d'Or a la setanta-dosena edició de la Berlinale i es va convertir en la primera pel·lícula de la història en aquesta llengua a rebre aquest guardó.

L'obra retrata la pagesia catalana amb actors no professionals, els quals «han donat i han posat l'ànima» en la pel·lícula, segons ha declarat Simón. En aquest sentit, Simón, ha dedicat el premi a «les petites famílies d'agricultors que cultiven la terra cada dia perquè la fruita arribi als nostres plats» i també ha tingut un record per a la seva família, una part de la qual també cultiva préssecs a Alcarràs i li ha servit d'inspiració per al film.

A 'Alcarràs', Simón fa un retrat del món agrícola en aquest poble de Lleida. La pel·lícula narra l'estiu d'una família dedicada a la recollida del préssec en aquesta població. És l'última collita, perquè el propietari de les terres que han conreat durant dècades les dedicarà a un negoci més lucratiu: les plaques d'energia solar. També s'hi pot veure alguna brega familiar i la ràbia de l'agricultor, que veu extingir-se la base de la seva existència.

El repartiment de la pel·lícula ha estat creat a partir d'un càsting de més d'un any, en el qual hi havia 9.000 candidats. La directora el va dur a terme durant les festes majors d'estiu a les comarques del Segrià, l'Urgell i el Pla d'Urgell, amb l'objectiu d'aconseguir autenticitat i credibilitat.