Vés al contingut
1

Suport de Benestar Social de Pineda a les persones que volen acollir-se a la Llei de la Dependència

Benestar Social de l'Ajuntament de Pineda ajuda a tramitar les sol·licituds per les persones que poden acollir-se a la Llei de la Dependència, siguin persones grans o amb algun grau de discapacitat. Aquesta llei és universal, i busca la promoció de l'autonomia personal i l'atenció a les persones en situació de dependència, a fi que tinguin dret a un ajut o una prestació.  Ho ha explicat a Ràdio Pineda Toni Palacios, coordinador de Dependència i PAD (Programa d'Atenció Domiciliària) de Benestar Social.

 

Escolta AQUÍ l'entrevista al 'Pineda es Mou'

 

A través de la llei de dependència es tenen dret a prestacions econòmiques o de serveis, segons ha explicat Toni Palacions. Des de Benestar Social, el coordinador de Dependència també ha remarcat que hi ha la prestació econòmica per cuidadora familiar no professional, i que permet a la persona cuidadora cotitzar a la Seguretat Social.

 

Els tràmits per sol·licitar-ho són força complexes i la resolució acostuma a trigar. Per això, des de Benestar Social de Pineda ofereixen suport per fer les sol·licituds a la Generalitat. També es pot fer a través de la treballadora social del CAP. Amb els familiars molt grans, encara que no estiguin en una situació d'extrema necessitat, Toni Palacions explica que és recomanable començar a tramitar-la.

 

Podeu informar-vos demanant hora a Benestar Social de l'Ajuntament de Pineda, al C/ Major 44 i al 93 767 15 60.