Vés al contingut
1

El rector de Santa Maria de Montserrat, el pare Mayol, serà a la Processó Marinera de Pineda

 

Aquest dissabte 18 de juny ja comencen els actes amb la Processó Marinera a la Confraria de Pescadors de Pineda. Hi participaran els pescadors pinedencs i també de Sant Pol. L'altre novetat destacada és la participació del Pare Joan Maria Mayol, monjo de Montserrat i rector de l'Abadia de Santa Maria de Montserrat.

Enguany es farà un petit homenatge a en 'Josep de la Ramona' que ha mort recentment.

Com sempre es varen diverses barques de la Confraria en un acte on es pot veure la germanor entre les persones que en formen part. La barca 'Natàlia' farà de patrona i portarà el Sant Joan que hi ha a la petita capella de la Confraria de Pescadors i també regidors de l'Ajuntament de Pineda. Com sempre es fa un petit acte al 'marge', en un punt que enfila el campanar de Santa Maria amb el campanar de Sant Pere de Riu, per tant, unint Sant Joan Baptista, patró de Pineda, i Sant Pere, patró dels pescadors.

 

La festa es fa cada any pels volts de Sant Joan i comença així la Festa Major Petita. Segons els seus organitzadors, «neix amb la intenció de recordar la gent que ha fet vida al mar» amb l'esperança que es pugui mantenir i es pugui difondre el seu patrimoni.

La processó Marinera es farà dissabte a la Platja dels Pescadors amb un esmorzar mariner pels patrons, la varada de barques, l'acte al 'marge', i un petit acte central a la mateixa Confraria a 2/4 de 12 del migdia amb l'assistència d'autoritats. Hi seran el Patró Major de la Confraria de Pescadors, Francesc Horta, la diputada al Parlament, Mònica Palacín, regidors i regidores i l'alcalde de Pineda Xavier Amor, a banda del pare Mayol de l'Abadia de Montserrat.

 

1

 

1

 

 

1

 

 

El cap de Sant Joan

El patró dels pescadors arreu és Sant Pere, però en el cas de Pineda, els antics pescadors també han tingut a Sant Joan com a referent, perquè una llegenda explica que la nau que portava el cap de Sant Joan va ancorar a Pineda i van dipositar-lo a la platja, on ja s'hi va quedar convertint-se en el patró de Pineda. De fet, és una llegenda que es repeteix en diferents llocs de la cristiandat. Recordem que Pineda celebra la festivitat de Sant Joan, tant al mes de juny com al mes d'agost. És l'únic sant que es celebra la data del seu naixement i la data de la seva mort.

 

1
Dibuix de Sant Joan de Pineda de l'artista Josep Perpinyà.