Vés al contingut
1

Els municipis pesquers del Maresme i Blanes podran accedir a més de 15 milions en ajuts europeus

 

Foto de portada de Ràdio Pineda.

 

Escolta l'entrevista al Patró Major de la Confraria de Pineda, Francesc Horta

 

Pineda, Calella, Malgrat i Sant Pol, juntament amb els ports de Blanes i Arenys formen part de la candidatura GALP (Grup d’Acció Local Pesquer) seleccionada per la Generalitat per optar als fons europeus. El Departament d’Acció Climàtica ha creat aquest grup per fer arribar ajuts a la pesca. La Confraria de Pineda s'ha integrat dins d'aquest grup i s'ha fet la presentació a la Confraria de Pescadors d’Arenys de Mar. L'Ajuntament de Pineda, juntament amb la Confraria, s'han adherit al projecte i li donen suport.

El Patró Major de la Confraria de Pineda, Francesc Horta, ha dit que «el projecte vol ajudar a mantenir el sector pesquer i és important que la població es pugui alimentar amb un producte de qualitat i de proximitat».

També ha fet una defensa del sector en relació a la protecció del medi natural. Francesc Horta també ha dit que «hi ha molts de reptes com ara l'escassetat de bancs de peixos, el gran increment de costos i l'encariment del producte final, la reducció del consum de peix entre la població, i la poca regeneració professional del sector».

 

1

 

1
Fotos: Ajuntament de Blanes


 

L'acte ha estat presidit pel director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, i el director dels Serveis Territorials del Departament, Josep Pena, entre altres.


 

Durant l'acte han presentat les ajudes del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA) destinades a promoure l’Economia Blava sostenible mitjançant projectes de cooperació local.


 

Pressupost de 15,6M€ per als propers sis anys

El pressupost destinat al desenvolupament local participatiu els propers sis anys és de 15’6 milions d’euros. Es volen implementar nous projectes per als ports pesquers. La candidatura triada ha estat la formada pels ports i confraries de Blanes, Lloret, Tossa, Arenys de Mar, Calella, Malgrat, el Masnou, Mataró, Montgat, Pineda i Sant Pol.