Vés al contingut
1

El decret contra la sequera no permet regar i els efectes ja es noten a les zones enjardinades

 

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha demanat el màxim de responsabilitat per evitar situacions extremes davant la sequera que pateix Catalunya. L'alcalde ha dit que «és responsabilitat de tothom i la gestió sobrepassa els ajuntaments». Ha dit que «un altre efecte de la sequera és que els jardins pateixen la manca d'aigua, i això també es nota a Pineda». Tot i això, ha explicat que «tothom entén que ara no és possible regar algunes zones enjardinades, i ha fet una crida al civisme de tothom», sobretot davant d'una temporada turística que farà arribar molts turistes als pobles de costa.

 

A curt termini, la situació no es preveu que millori i és una situació global. Segons un informe de la Unesco, en les properes dècades, l'escassetat d'aigua s'agreujarà, sobretot a les ciutats.  Les previsions més optimistes parlen que les pluges una mica generals no arribaran fins d'aquí a forces dies, i caldrà veure si les quantitats són destacades o no.

El meteoròleg Jordi Pérez ha dit que «la sequera és important i històrica i d'efectes imprevisibles». També ha dit que «també pot tenir conseqüències en els costos a l'agricultura, i això podrà fer pujar els preus».

 

 

Els avions dels Bombers ja no poden carregar aigua al pantà de Sau

L'embassament de la comarca d'Osona es troba immers en un procés de buidatge i transvasament al pantà de Susqueda per evitar que l'aigua que hi queda es pugui fer malbé, i el poc nivell que hi queda fa impossible que els aparells puguin dur a terme la maniobra d'omplir els dipòsits. El transvasament és una de les mesures que ha pres el Govern en plena sequera, que alhora ha donat l'ordre que es pesquin les espècies invasores que hi ha abans no morin per la manca d'aigua i malmetin la qualitat de la que hi queda.