Vés al contingut
1

El Cau de Pineda celebrarà dissabte la festa dels seus 60 anys i tothom hi està convidat

 

Escolta l'entrevista als membres del Cau de Pineda

 

Faran una festa a la plaça de les Mèlies i l'equip de caps actual demana que hi participi tothom. A les 4 faran un cau obert a tota la població i a partir de les 6, hi haurà gresca amb la participació dels gegantons de Pineda i els grallers. A les 7 de la tarda es farà l'acte central i a 2/4 de 9 el sopar popular i ja podeu comprar els tiquets a la botiga Herbes de Pineda al preu de 6€. A les 10 de la nit hi haurà música i PD's amb els Fourkilles. Segons els caps del Cau de Pineda serà una gran festa i oberta a tothom.

 

1

 

Els caps del Cau de Pineda han parlat dels valors de l'escoltisme i el guiatge i han dit que «els valors sempre cal mantenir-los i ensenyar-los als infants». Enguany, l'Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda compleix 60 anys. Per celebrar-ho han fet moltes activitats durant tot el curs i fins i tot han fet el 'Cançoner dels 60 anys' del Cau de Pineda que conté les cançons més representatives de la llarga història del Cau de Pineda i s’ha elaborat gràcies a l'aportació de moltes persones que han passat pel Cau.

 

1


 

Una representació dels infants i joves del Cau també han parlat dels projectes que duen a terme i de les activitats que més els agraden. Els més petits parlen de jocs i de descoberta. Els joves parlen de les emocions i de l'aventura de fer-se gran, amb un projecte per fer dins l'entitat de forma conjunta, i han explicat que «els aporta grans amistats i aventures que no podrien fer fora del Cau».

 

1

 


 

60 anys d'Escoltisme i Guiatge a Pineda

El Cau de Pineda va néixer el 1962 de la mà d'un grup de joves molt inquiets. La vida de l'escoltisme no s'ha aturat ni un sol moment i durant 60 anys ha fet la seva tasca de forma continuada a Pineda. Han passat milers de persones pel Cau de Pineda, com a infants, joves o caps.

 

El Cau de Pineda -com se'l coneix popularment- pertany a la Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, concretament a la Demarcació de Girona. Actualment la seva seu és la masia de Can Jalpí, de titularitat municipal, on fan la seva tasca educativa en valors com ara el compromís social, la defensa de la natura, la fraternitat universal, entre altres.

 

1

 

 

 

L'Escoltisme i el Guiatge és un moviment d'abast mundial que treballa pel desenvolupament integral dels joves a través de l'educació en el lleure. Es va fundar el 1907 a Anglaterra per Sir Baden Powell i es va estendre a un gran nombre de països. A Catalunya va agafar una gran embranzida de la mà de persones com ara Mossèn Batlle, que en va ser un dels grans propulsors al nostre país. Actualment l'escoltisme i el guiatge es defineix com un moviment educatiu per a gent jove, independent i no partidista, de base voluntària, obert a tothom sense distinció d'origen, nacionalitat, poble o creença. Té com a finalitat i uns principis compartits i un mètode propi, i estructurat en diverses organitzacions internacionals. El seu lema es basa en «deixar el món una mica millor de com l'hem trobat». Altres lemes són «Tant com puc i sempre a punt», que defineixen el seu tarannà.


 


 

Més informació aquí

https://www.escoltesiguies.cat/qui-som