Vés al contingut
1

Violències Sexuals: ''El consentiment ha de ser explícit i no pot estar condicionat ni per substàncies ni per pressions''

Les denúncies per violències sexuals han augmentat prop d’un 20 % a tot Catalunya. Però el nombre d'agressions podria ser més gran: els Mossos calculen que entre el 70 i el 90 % dels casos no es denuncien. Pel que fa als agressors, són homes en un 95% dels casos. I una dada molt preocupant és que un 12 per cent dels agressors són menors.

 

Escolta AQUÍ l'entrevista al Pineda Es Mou

 

L'agent de Mossos d'Esquadra, Josep Pujadas, de la Comissaria de Pineda, ha explicat al programa Pineda Es Mou de Ràdio Pineda que l'atenció a la víctima ha millorat, amb més suport i equips especialitzats. Això, i més consciència social, ajuda a que hi hagi més denúncies. Josep Pujadas ha explicat que hi ha equips especialitzats a tots els nivells: el més proper és el Grup d'Atenció a la Víctima de les comissaries. En el cas de Pineda hi ha un equip de 4 agents. L'agent de Mossos, Josep Pujadas, ha dit que ara, amb la nova llei, està molt clar el tema del consentiment. Ha dit que el consentiment «ha de ser explícit, el sí ha d'estar clar». Tampoc ha d'estar condicionat ni per substàncies, ni per pressions. També ha aclarit que si la víctima no es resisteix per por o perquè es bloqueja, continua sent una agressió, i això en la nova llei queda més clar.

En l'entrevista, també ha parlat de les responsabilitats dels menors. Ha dit que els més grans de 14 poden anar a un centre de menors enlloc de la presó. No és el cas dels menors de 14, però se'ls fa un seguiment i la família pot arribar a perdre la custòdia.

 

1
L'agent de Mossos, Josep Pujadas, i la periodista de Ràdio Pineda, Maria-Josep Hernàndez